Ferrari: To je prvi “pole” od številnih

Formula 1: Sebastian Vettel čestita Charlesu Leclercu po prvem pole positionu v karieri
Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2019 .

Šef moštva Ferrari je dejal, da je prvi najboljši štartni položaj, ki ga je Charles Leclerc osvojil na kvalifikacijah za VN Bahrajna, le prvi izmed mnogih, ki jih lahko pričakujemo od mladega, nadarjenega Monačana. Toda Ferrarijeva pozornost se mora po njegovem mnenju, vsaj za zdaj, preusmeriti na jutrišnjo dirko, kjer bo treba odlično formo, ki jo Rdeča dirkalnika kažeta že ves konec tedna, pretvoriti v zmago.

Leclerc in Sebastian Vettel sta bila najhitrejša na vseh prostih treningih, toda Leclerc je na kvalifikacijah premagal Nemca, pri čemer je izboljšal njegov rekord kroga izpred enega leta. Leclerc se je v zgodovino zapisal, kot najmlajši Ferrarijev dirkač, ki bo dirko začel z najboljšega štartnega mesta, ter drugi najmlajši v zgodovini Formule 1.

“Zelo sem vesel za Ferrari in za Charlesa, saj je prvi najboljši štartni položaj pomemben,” je dejal Binotto. “Bil je hiter, toda vseeno je bilo težko, kar smo tudi vedeli, saj je Mercedes tik za nami. Tudi jutrišnja dirka bo zelo težka. Vesel sem, po dirki v Avstraliji smo se osredotočili nase. Trdo smo delali in našli vzroke za težave. Današnji rezultat nad je dvignil samozavest.

Charles je dober fant, zato ga imamo vsi radi, toda radi imamo tudi Sebastiana. Ta kvalifikacijski dosežek je dober za moštvo in zanj in zagotovo ne bo zadnji najboljši štartni položaj.”

Ferrari je po polomu v Avstraliji končno pokazal formo, katero smo od njih pričakovali po testiranjih, toda Binotto se zaveda, da se stvari lahko na dirki obrnejo. “Mislim, da se moramo še naprej osredotočati sami nase. Dirka bo zelo težka. Ostati moramo zbrani, saj je do kariraste zastavice zelo daleč. Današnji rezultat je dober, toda ni nam prinesel točk. Ne bom šel v detajle, kaj vse smo spremenili, toda pomembno je, da je moštvo zdaj zelo enotno, zbrano. Lepo smo sodelovali in ta rezultat je posledica truda celotnega moštva,” je še dodal Binotto.

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish