Ferrari stoji za Raikkonenom

Avtor prispevka: , objavljeno 3. novembra 2014 .

Šef moštva Ferrari, Marco Mattiacci je po dirki v Austinu, na kateri je Kimi Raikkonen po trčenju s Sergiom Perezom končal na trinajstem mestu, dejal da v ekipi na Finca vršijo pozitiven pritisk, obenem pa se zavedajo, da težava ne tiči v dirkaču.

“V tem trenutku se moramo izogibati pretiranim reakcijam,” je opozoril Mattiacci, potem ko so britanski mediji poizkušali izvedeti, če je Finčev dirkaški sedež ogrožen. “Na dirkača moramo vršiti le pozitiven pritisk. Vemo, da nima pravega občutka v dirkalniku, kateremu prednji konec preveč drsi iz ovinkov. Zavedamo se, da se to ponavlja skozi vso sezono.

Kimi je naš dirkač, je del naše ekipe in skupaj delamo na rešitvi teh težav,” je dejal Mattiacci.

Raikkonen je po dirki zopet pojasnil, da mu trenutno stanje v Ferrariju ni všeč, toda upa, da bodo v ekipi našli rešitev za njegove težave. “Nikakor ni lahko ugotoviti, kaj moramo storiti. Poskušamo različne stvari, a iste težave se ves čas ponavljajo. Ne vemo, morda gre za gume, ali pa gre za skupek več dejavnikov. Na nekaterih dirkah je nekoliko bolje, toda na večini gre za isto zgodbo,” je pojasnil Finec, ki je lani in predlani z Lotusom imel na Pirellijevih gumah, ki so bile za večino dirkačev premehke, presenetljivo malo težav.

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish