FERRARI: Spet ogenj v strehi med dirkačema zaradi obnašanja LECLERCA

Avtor prispevka: , objavljeno 1. decembra 2020 .

Po dirki VN Turčije so imeli tifoziji razlog za veselje. Tretje mesto Sebastiana Vettla in četrto Charlesa Leclerca sta namigovali, da gre za Scuderio znova navzgor. Toda Bahrajn je znova brez milosti razkril, kje se Ferrari tačas nahaja. Ekipa, ki je pred letom dni imela oba dirkalnika v prvi štartni vrsti, je tokrat osvojila le eno točko, ki jo je privozil Leclerc z desetim mestom.

A to še ni vse. V ekipi Ferrari je znova razplamtel ogenj v strehi. Kajti Sebastian Vettel se je med dirko po radijski zvezi jezil nad obnašanjem moštvenega kolega Leclerca na stezi. Nemec je bil mnenja, da mu je Monačan po štartu pustil premalo prostora. Sebastian je bentil: “Tega mi preprosto ne more delati! Ne more se pretvarjati, kot da sem neviden! Spet smo na stanju iz Avstrije. Naslednjič bom pustil, da pride do nesreče. O tem smo govorili na sestanku, da si v takšni situaciji med seboj damo dovolj prostora in potem to.

V Bahrajnu se je med dirkačema Ferrarija znova zaiskrilo.

Vettel na včerajšnji dirki ni igral nobene vloge, svoj dirkalnik pa označil kot nevozen in da ni primerljiv s tistim, ki ga je imel na treningu. Po dirki je bil še bolj podroben: “Po prvi menjavi gum, ko sem lahko prosto vozil, je bila hitrost nekoliko boljša. Toda prvi komplet gum je bil grozljiv in zdelo se je, da ga ni mogoče spraviti na temperaturo. Bilo je zelo težko. Takoj po štartu sem izgubil veliko časa, ker je bil Charles tako brezobziren. Od tu naprej je bila bitka v osnovi že izgubljena.

Po odličnem rezultatu v Turčiji, je Ferrari v Bahrajnu znova trdo pristal na realnih tleh.

                                

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish