Ferrari si je želel Kubico

Avtor prispevka: , objavljeno 23. oktobra 2013 .

 

Šef moštva Ferrari, Stefano Domenicali je dejal, da so si v Maranellu želeli ob Fernanda Alonsa v drugi dirkalnik posesti Poljaka Roberta Kubico.

Kubica se je na začetku leta 2011 poškodoval med nastopom na reliju, vse od tedaj pa si Poljak prizadeva nekoč vrniti v formulo ena. Čeprav je v nesreči skoraj izgubil desno roko, se je poškodba dobro pozdravila, toda ne še povsem.

Poljak je sam priznal, da bi zdaj že lahko vozil dirkalnik formule ena, toda le na določenih dirkalniščih.

“Opazovali smo njegov napredek,” je o Kubici dejal Domenicali. “Na žalost pa mislimo, da ga ne bo več nazaj v formulo ena, saj bi ga fizične težave ovirale v nekaterih situacijah”

Domenicali se je dotaknil tudi Felipeja Masse, ki naj bi po njegovi nesreči leta 2009 na Hungaroringu izgubil formo, ki jo je kazal pred tem. “Z zdravstvenega stališča ni nobenega dokaza, da bi nesreča pri Felipeju pustila kakršne koli posledice, kot naprimer slabši vid ali počasnejše reflekse,” je pojasnil. “Tu pa je tudi vprašanje občutljivosti, zaradi katere smo morali dati dirkaču, ki ni imel veliko sreče, priložnost, da dokaže, da si zasluži ostati z nami.

Če Felipe ni mogel pokazati forme, ki smo jo od njega pričakovali, je bilo to zaradi hiperobčutljivosti na dirkalnik, ki je imel zelo nestabilen zadek. Toda leta 2008 bi skoraj postal prvak in osebno ga smatram za svetovnega prvaka.”

Toda zakaj so se pri Ferrariju odločili, da ga v prihodnjo sezoni zamenjajo s Kimijem Raikkonenom? “Za Kimija smo se odločili, ker smo si želeli več. Ko smo ga zamenjali z Alonsom ni bil ravno zadovoljen, zato se zdaj vrača v zeliko željo po uspehu,” je zaključil Domenicali.