Ferrari se osredotoča na izboljševanje dirkalnika

Avtor prispevka: , objavljeno 29. julija 2015 .

Ferrarijev šef ekipe Maurizio Arrivabene pravi, da se v glavnem osredotočajo na izboljševanje dirkalnika in konkuriranje Mercedesu in ne na odločanje o prihodnosti Kimija Raikkonena.

“Naš trenutni cilj je dirkalnik, o dirkačih se bomo pogovarjali kasneje,” pravi Arrivabene.

O nedeljski dirki, kjer je Sebastian Vettel drugič letos zmagal, Raikkonen pa tretjič odstopil, je Arrivabene dodal: “Raikkonen je imel dobro dirko. Čestitati mu moram za tisto, kar je naredil v nedeljo. Na žalost nam je nekaj preprečilo dvojno zmago.”

Med poletnim premorom moštvo ne bo razmišljalo o pogodbah. “Med poletjem je navadno imeti premor, zato takrat ne sprejemamo odločitev, delamo ali razmišljamo. Raje se lotimo plavanja, plezanja, gorskega kolesarjenja ali česa podobnega, saj sicer ne bi šlo za pavzo, ampak delo.”

Raikkonen je bil po odstopu na Madžarskem razočaran, saj je dve tretjini dirke vozil na drugem mestu. “Čudovito bi bilo v cilj pripeljati z dvojno zmago, a končni rezultat je odstop. Ljudje lahko izkupiček sodijo po tem, da nam je šlo dobro ali pa gledajo samo končni rezultat. Vem, kaj je meni pomembno, zato sem tudi rekel, da smo imeli hitrost. Sem ter tja pridejo kakšni problemi in to moramo spremeniti. Še vedno imamo dobro moštvo, ki lahko prinese dobre rezultate. Dirko moramo zaključiti na prvem mestu,” je zaključil Finec.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo