Ferrari še ni kos Mercedesu

Avtor prispevka: , objavljeno 25. marca 2018 .

Sebastian Vettel kljub zmagi na VN Avstralije meni, da Ferrarijev dirkalnik še vedno ni kos Mercedesovemu. Nemec in njegov moštveni kolega Kimi Raikkonen sta na kvalifikacijah ostala brez odgovora na hiter krog Lewisa Hamiltona, na dirki pa je Vettlu aktualnega prvaka uspelo premagati na račun tvegane taktike in nekaj sreče z varnostnim avtomobilom. Ta je štirikratnemu prvaku omogočil, da je izničil vso prednost Hamilton in Raikkonena, ter se prebil v vodstvo, katerega nato ni izpustil iz rok.

Vettel je po dirki priznal, da je imel srečo. “Če pogledate razlike ves konec tedna, jim še nismo kos,” je povedal. “V tem trenutku vemo, da še nismo tam, kjer bi bili radi, saj želimo biti najhitrejši.”

Nemec je tudi lani v Albert Parku slavil taktično zmago, toda današnja ga je presenetila. “Lani smo bili podobno hitri, kot Mercedes, saj smo nanje lahko pritiskali. Tudi če je Lewis vodil, sem lahko nanj pritiskal s čimer smo ga prisilili v postanek s tem pa smo pridobili, saj smo bili hitri. Danes mislim da nismo imeli dovolj hitrosti, da bi jim sledili, smo pa bili dovolj hitri, da je težko nadoknadil zaostanek in pripravil napad. Glede na zaostanek drugih pa smo prav takobili solidno hitri.

Dirkalnik skriva velik potencial, toda v njem se še ne počutim povsem udobno. Želim da je točen na zaviranjih in ko zavijem v ovinek, na tem področju pa še nisem povsem zadovoljen. Vedno je treba iskati kompromis, saj je naše delo, da najdemo pot okrog težav, ki jih imamo.

Nič dramatičnega, za zdaj lahko shajam s tem, toda mislim, da se lahko v tem pogledu izboljšamo, tako da bom imel več zaupanja v dirkalnik. Zaupanje v dirkalnik na takšni stezi naredi veliko razliko. Danes je bilo precej vetrovno, imeli smo sunke vetra in čeprav sem želel voziti hitro, nisem želel tvegati preveč in zapraviti priložnosti in tu je pojavi razlika. Če zaupaš, da te bo dirkalnik ubogal, lahk voziš brez razmišljanja,” je še dodal vodilni v točkovanju letošnjega svetovnega prvenstva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish