Ferrari še ne bo odločal o Raikkonenovi prihodnosti

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2015 .

Ferrarijev šef Maurizio Arrivabene pravi, da je še prezgodaj za odločanje o tem, ali bo Kimi Raikkonen ostal v moštvu iz Maranella v sezoni 2016. Finčeva prihodnost je letos namreč predmet ugibanj.

Arrivabene meni, da bo moral kasneje v sezoni Raikkonena priporočiti Ferrarijevemu predsedniku Sergiu Marchionneju, a hkrati verjame, da bi bilo demotivacijsko, če bi se nadaljevanju pogodbe odločali že sedaj, sploh v primeru nepodaljšanja.

“O veliko stvareh se bo potrebno odločiti, a zaenkrat je še prezgodaj, da karkoli rečemo ali se odločimo, saj nismo niti na polovici sezone. Predstavljajte si biti v moji vlogi, ko bi bilo potrebno stopiti do Raikkonena in mu reči, da je notri ali da je odpadel,” je povedal Arrivabene.

“Imamo interne roke, a o njih ne bom govoril. Lahko predstavim svoj pogled, končna odločitev pa bo sprejeta skupaj s predsednikom. Tako delujejo normalna podjetja v normalnem svetu. Če si predsednik, lahko delaš kar želiš, če nisi, moraš deliti svoje mnenje in dobiti odobritev.”

Prvak iz leta 2007 ima za seboj dva, vse prej kot uspešna, dirkaška vikenda, a Arrivabene je še dodal, da tukaj ne bo šlo za danes ali jutri, ampak bodo gledali celotno sliko. Odločali se bodo na podlagi njegovega odnosa z inženirji, trdega dela, hitrosti, predstav…, izbrali pa bodo primeren trenutek tako za njih kot za Raikkonena.

Foto: ESPF1

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish