Ferrari Sainzu obljublja enak status kot Leclercu

Avtor prispevka: , objavljeno 31. decembra 2021 .

Moštvo Ferrari je Špancu Carlosu Sainzu v sezoni 2022 obljubilo enakovreden položaj v ekipi, kot ga uživa njegov moštveni kolega Charles Leclerc.

Moštvo iz Maranella želi s tem še dodatno okrepiti svoje moči v boju za najvišja mesta, potem ko so precej zgodaj sredstva za razvoj preusmerili v dirkalnik za novo sezono.

Čeprav se v ekipi zavedajo, da si bosta dirkača z medsebojnim bojem morda odščipnila kakšno točko, pa šef moštva, Mattia Binotto, zagotavlja, da bosta oba voznika vsaj v začetku sezone uživala enakovreden status. Rezultati v tem delu pa bodo nato pokazali, kdo bo v nadaljevanju sezone imel prednost.

“Moštvo je na prvem mestu,” je povedal Binotto. “Toda zagotovo bodo rezultati na stezi pokazali, kdo ima prednost, če se bosta ob koncu sezone borila za pomembna mesta. Dirkaču se lahko pripeti, da ima smolo, težave z dirkalnikom ali trčenja z drugimi, zato se mi zdi, da na začetku sezone ni potrebno določiti, kateri dirkač ima prioriteto. O tem se bomo pogovorili, ko bo to potrebno.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish