Ferrari: Rešiti moramo Raikkonenove težave

Avtor prispevka: , objavljeno 15. marca 2014 .

Pri Ferrariju pravijo, da bodo vse moči uprli v to, da rešijo težave, zaradi katerih Kimi Raikkonen iz dirkalnika ne more izvleči vsega.

Raikkonen je v petek doživel težaven dan, saj je drugi prosti trening končal osem desetink za Alonsom. Šef moštva, Stefano Domenicali je dejal, da mora ekipa hitro ukrepati in pomagati Fincu. “Rešiti moramo vse težave, ki še niso rešene, ne zgolj pri Kimiju. Težave moramo rešiti hitro, saj je konkurenca huda, časa pa nimamo veliko. Težava ni v dirkaču, saj sem prepričan, da bosta oba dala vse od sebe, toda čaka nas veliko dela.”

Domenicali je priznal, da Ferrari ni najhitrejše moštvo ta trenutek, toda na naslednjih dirkah naj bi se njihova forma izboljšala. “Razvijati moramo dele dirkalnika, katere dobro poznamo. Izboljšati se moramo. Na testiranjih smo morali preizkusiti veliko različnih delov in jih primerjati pri obeh dirkačih, toda to je povsem normalno. Mislim da se bo pokazalo tudi, da so nekatere ekipe v petek skrivale svojo formo, ali pa so imele težave,” je dejal Domenicali, ki je prepričan, da bo slika v nadaljevanju vikenda drugačna.