Ferrari: Raikkonenova prihodnost še ni določena

Avtor prispevka: , objavljeno 1. septembra 2018 .

Novi predsednik Ferrarija, Louis Camilleri je v Monzi dejal, da se moštvo iz Maranella še ni odločilo, če bo Kimi Raikkonena zanje dirkal tudi v prihodnji sezoni. Camilleri je letos poleti prevzel vajeti Ferrarija, potem ko je prejšnji predsednik Sergio Marchionnne umrl za posledicami zapletov pri operaciji rame. Novi predsednik je v dobrih odnosih z Raikkonenom, ki naj bi v sklopu dirkaškega konca tedna v Italiji podpisal novo pogodbo, toda za zdaj iz moštva še ni nobenega potrdila, kdo bo njihov drugi dirkač ob Sebatianu Vettlu.

Vse oči so seveda uprte v odločitev italijanske ekipe, saj bi Finca lahko ob Vettlu zamenjal 20-letni Charles Leclerc, ki letos dirka za moštvo Sauber. “Nismo se še odločili,” je v petek povedal Camilleri. “Za odločitev si nismo določili nobenega roka, ko pa se bomo odločili, boste drugi, ki bo to izvedel.”

Camilleri pa je dodal, da njegov prijateljski odnos z Raikkonenom ne bo igral vloge pri odločitvi, saj bo zadnjo besedo imel šef moštva, Maurizio Arrivabene. “Kimija zelo dobro poznam, že dolgo je moj dober prijatelj,” je povedal. “Kar pa se tiče odločitve, je to naloga moštva. Maurizio, šef ekipe, bo na koncu tisti ki se bo odločil, bova pa o tem prej govorila.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish