Ferrari: Raikkonenova forma je vedno boljša

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2014 .

Šef moštva Ferrari, Marco Mattiaci je stopil v bran Fincu Kimiju Raikkonenu, ki se letos za volanom Ferrarija F14 T sooča z velikimi težavami.

Fincu ne leži obnašanje dirkalnika, dirke pa mu otežujejo še številne tehnične težave. Toda prvak iz sezone 2007 se v dirkalniku iz Maranella počuti bolje, kot na začetku ezone. Na kvalifikacijah za VN Rusije mu je do moštvenega kolega Fernanda Alonsa zmanjkalo manj od desetinke sekunde, dirko pa je končal na osmem mestu, 18.8 sekund za šestouvrščenim Alonsom.

Njegova najboljša uvrstitev sezone je še vedno četrto mesto iz Belgije, toda Mattiaci trdi, da je Finec vse hitrejši, čeprav rezultati dirk tega ne kažejo.

“Kimi je vse hitrejši. Žal se to zaradi niza dogodkov ne pokaže tudi na rezultatih dirk, toda iz naših podatkov je razvidno, da je vse hitrejši,” je pojasnil Mattiaci.

Raikkonenu je na poti do boljšega rezultata v Rusiji škodilo potrebno varčevanje z gorivom, pa tudi pomanjkanje končne hitrosti, pomagalo pa ni niti prerivanje na začetku dirke, kjer je moral Finec popustiti. “Po štartu sem bil v naletu, a sem moral popustiti plin, saj mi je dirkač Toro Rossa zaprl pot. Nisem se imel prostora umakniti zato sem moral popustiti plin in zato sem izgubil nekaj mest,” je pojasnil Raikkonen.

“Zatem sem lahko le sledil drugim dirkačem, saj na ravninah enostavno nisem imel monosti prehiteti. Dirkalnik se je dobro obnašal, le prepočasen je bil, nato pa sem moral skoraj vso drugo polovico dirke varčevati z gorivom, zaradi česar sem vozil še počasneje.

Obnašanje dirkalnika je bilo dokaj dobro že vse od sobote, toda pomanjkanje končne hitrosti nas je stalo veliko. Dirka je bila za nas nekoliko težja, kot smo pričakovali, saj smo morali varčevati z gorivom. Vedeli smo, da bo dirka težka, toda zaradi teh malenkosti je bila še težja, toda dirkalnik je bil vozen. Upam, da nam bo naslednja dirka bolj ležala.”