Ferrari: Raikkonenov odhod ni kriv za poraz v Monzi

Avtor prispevka: , objavljeno 20. oktobra 2018 .

Vse od dirke za VN Italije, kjer se je moštvu Ferrari začela lomiti sezona, se pojavljajo ugibanja, da je do padca forme prišlo zaradi odločitve moštva, da se poslovijo od Kimija Raikkonena in Fincu to sporočijo tik pred dirko. Raikkonen je v soboto na kvalifikacijah osvojil najboljši štartni položaj, na dirki pa sta se dirkača moštva iz Maranella v prvem krogu borila med sabo in s tem pomagala Lewisu Hamiltonu, s katerim je Sebastian Vettel trčil in se zavrtel. Hamilton je na dirki zmagal, odtlej pa rdeča dirkalnika ne uspeta konkurirati Srebrnim puščicam.

Uradna potrditev, da Raikkonen ob koncu sezone zapušča moštvo, je spodbudila teorije, da je Finec želel zmagati zase, namesto da bi pomagal Vettlu, to pa je zanikal šef moštva, Maurizio Arrivabene, ki poudarja, da sta oba dirkača profesionalca in da odločitev ni vplivala na njuno dirkanje. “Tako Kimi, kot Sebastian sta profesionalca, z leti izkušenj,” je povedal Arrivabene. “Nista neka dirkača kartinga, ki sta se šele začela družiti na stezi. Govorice o timingu odločitve so zgolj ugibanja, ki pa so zelo nespoštljiva do obeh dirkačev, ki sta velika profesionalca. Če bi Kimi na takšne novice vsakič odgovoril z najboljšim štartnim položajem, bi se izplačalo, da bi mu jih posredovali vsak konec tedna.

Glede forme v Monzi moramo razčistiti dve stvari. Kimi je bil vedno zelo hiter v Spaju in Monzi, zato je tisti konec tedna želel izvedeti, kako smo se odločili glede njegove prihodnosti. Takšno odločitev je dirkaču bolje posredovati večer pred dirko na njemu prijazni stezi, kot pa pred dirko na bolj težavni progi. Idealno bi bilo, če bi mu lahko odločitev posredovali že med poletnim premorom, vendar takrat še nismo bili pripravljeni. Po Monzi pa je sledila dirka v Singapurju,” je še pojasnil Arrivabene.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish