Ferrari: Raikkonen je zrelejši

Avtor prispevka: , objavljeno 13. februarja 2014 .

Šef moštva Ferrari, Stefano Domenicali, je Finca Kimija Raikkonena pred začetkom letošnje sezone opisal kot bolj zrelega, s čimer je utišal govorice, da bo povratnik v moštvo imel težave pri sodelovanju s Fernandom Alonsom.

Raikkonen je zadnji dve sezoni dirkal za moštvo Lotus, potem ko se je po kratkem udejstvovanju v drugih dirkaških serijah vrnil v cirkus formule ena, letos pa bo v ekipi Ferrari dirkal ob Špancu Fernandu Alonsu s katerim tvorita eno najmočnejših dirkaških zasedb letošnje sezone.

V medijih so se pojavila ugibanja o tem, kako bosta dirkača med sabo sodelovala, pri čemer naj bi bil vprašljiv odnos Finca. Toda šef ekipe iz Maranella je dejal, da se prvak iz sezone 2007 trudi prav tako močno, ali celo še bolj, kot včasih.

“Izredno je motiviran in ima izkušnje z zahtevnimi sezonami, kakršna bo letošnja,” je dejal Domenicali. “Ve kako se kosati s pritiskom, ki ga dirkač občuti, ko ima za moštvenega tekmeca Alonsa in ko dirka za moštvo Ferrari, ki je vedno v središču pozornosti in za katero je drugo mesto tragičen poraz.

Zdaj je bolj zrel, bolj profesionalen in bolj povezan z ekipo. Že zdaj je veliko časa preživel v moštveni tovarni v Maranellu. Sem prihaja vsak teden. Dobro se zaveda, česa je sposoben. Ve, da je to zanj pomemben izziv. Nedvomno pa tudi ve, kako sodelovati z nekom, kot je Alonso,” je še dodal Domenicali.

1902849_778266485536311_557979808_n

Raikkonen je z uspehom iz sezone 2007 zadnji dirkač, ki je osvojil svetovno prvenstvo za Ferrari.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish