Ferrari: Raikkonen enako hiter kot Vettel

Avtor prispevka: , objavljeno 22. julija 2015 .

Kimi Raikkonen je enako hiter kot moštveni kolega Sebastian Vettel, vendar pa slednji dela manj napak, trdi tehnični direktor moštva Ferrari, James Allison.

Edino napako, kolikor se spomni Alison, je Vettel napravil v 36. krogu dirke v Bahrajnu, kjer je zapeljal s steze in poškodoval prednje krilce.

Raikkonen pa ima nekaj več težav, predvsem na kvalifikacijah, kjer je tako zaradi smole, ter lastnih napak in napak ekipe, na dirkah posledično zbral manj točk od Vettla. V svetovnem prvenstvu pred dirko na Madžarskem, ki bo ta konec tedna, za Vettlom zaostaja za 59 točk, pri tem pa za razliko vendarle ne moremo kriviti le Finca in njegovih napak, saj je denimo v Avstraliji zaradi težave pri postanku moral odstopiti. Dirko v Maleziji, kjer je zmagal Vettel, je Finec začel z 11. mesta, potem ko mu je kvalifikacije pokvaril dež, nato pa zopet ni mogel unovčiti solidnega dirkalnika, saj je v vročem Sepangu, ki je očitno ležal italijanskemu dirkalniku, že v prvem krogu moral v bokse, potem ko mu je gumo prebodel Felipe Nasr. Čeprav je padel povsem na začelje, se je do konca dirke pripeljal do četrtega mesta.

“Včasih je hitrejši Kimi, drugič Sebastian. Razlika je morda le v tem, da Seb skoraj ne dela napak. Letos smo le v Bahrajnu videli, da tudi on dela napake,” je povedal Allison. “Razen tega konca tedna praktično ni naredil nobene napake. Na drugi strani pa Kimi, še posebej na kvalifikacijah, pogosteje naredi napako. To bi povedal, tudi če bi bil Kimi tukaj in mislim, da bi se s tem strinjal. Včasih ti že majhna napaka uniči konec tedna, vendar je kljub temu zelo hiter in Kimi se tega dobro zaveda,” je dejal Allison, ki je prepričan, da se lahko moštvo iz Maranella približa Mercedesu, potem ko so po dobrem začetku sezone, kjer so v Maleziji zabeležili zmago, napredovali le počasi v primerjavi z nemško ekipo.

“Zmagi ne obrneš hrbta, če se ti ponuja,” pravi Allison. “Dirka v Maleziji je bila za nas izjemna. Občutek zmage nam je vlil nove motivacije in le težko čakam, da ga zopet občutim.

Glede na dosežke od začetka sezone, bi rekel, da je naše delo obrodilo sadove. Zaradi razvoja dirkalnika in motorja smo pridobili sekundo in pol na krog. Če bi moral napovedati, kaj se bo zgodilo v drugi polovici sezone, bi rekel, da bomo prišli bližje Mercedesu in se bolje odrezali od Williamsa,” je prepričan Allison.

3
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo