Ferrari pripravljen favorizirati Leclerca

Formula 1: Ferrari je pripravljen favorizirati Charlesa Leclerca
Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2019 .

Šef moštva Ferrari, Mattia Binotto je dejal, da bi Charles Leclerc lahko prevzel vlogo prvega dirkača ekipe, katero za zdaj uživa njegov moštveni kolega Sebastian Vettel. Leclerc je upošteval navodila moštva na VN Avstralije, kjer je kljub občutno boljšemu tempu ostal za Vettlom vse do cilja dirke. Od starejšega moštvenega kolega je bil hitrejši tudi na dirki v Bahrajnu, kjer pa ni upošteval ukaza, naj za Nemcem ostane še dva kroga, saj je dejal, da se mu je ponudila možnost varnega prehitevanja moštvenega kolega.

Vettel je sezono začel kot prioriteta Ferrarija in Binotto pravi, da bo tako tudi ostalo, za zdaj. “Kot moštvo moramo na prvo mesto postaviti moštvo in na koncu dirke zagotoviti čim več točk za ekipo,” je pojasnil Binotto. “Kot sem dejal na začetku sezone, ima v situacijah, kjer imata dirkača enake možnosti, prednost Sebastian, preprosto zato, ker ima največ izkušenj v F1. Osvojil je štiri naslove svetovnega prvaka, zato menimo, da ima največje možnosti, da se letos bori za naslov.

Toda, tako kot smo se dogovorili z dirkačema, če se v roku nekaj dirk položaj spremeni iz katerega koli razloga, pa naj bo to smola ali kar koli, bomo lahko svoj pogled spremenili.

Toda na stezi lahko prosto dirkata med sabo in če je eden izmed njiju hitrejši, do dobil prednost. Charles je imel v Bahrajnu možnost osvojiti najboljši štartni položaj, ter se boriti za zmago.”

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish