Ferrari pripravil za skoraj pol sekunde izboljšav

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2015 .

Pri Ferrariju so za dirko v Španiji, ki bo ta konec tedna, pripravili paket aerodinamičnih izboljšav, ki naj bi prinesel tri do štiri desetinke boljše čase na krog.

Podatke so preverili in potrdili tudi v vetrovniku ter simulatorju, zato so v Maranellu, kjer so sprva predvidevali celo pol sekunde pridobitev, prepričani, da bodo časi na stezi dejansko toliko boljši.

SF15-T bo tako deležen prvih večjih sprememb, saj naj bi rdeča dirkalnika, poleg novega difuzorja, pokrova motorja, prednjega ter zadnjega krilca, ter zajemov za hlajenje zavor, uporabila tudi izboljšan motor, ki bo od motorja, ki so ga uporabili na prvih dirkah, močnejši za 20-30 konjskih moči. Kljub temu pa ne gre pričakovati, da se bo Scuderia zlahka zavihtela na vrh, saj tudi druge ekipe, vključno z vodilnim Mercedesom, za prvo evropsko dirko že tradicionalno pripravljajo večje izboljšave dirkalnikov.

Dirki za VN Španije v Barceloni pa v torek in sredo sledi tudi medsezonsko testiranje, ki bo potekalo na isti stezi. Ferrari naj bi takrat preizkusil še novejšo različico motorja, za volanom dirkalnika pa bosta Esteban Gutierrez ter Raffaele Marciello.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo