Ferrari pričakoval najtežjo sezono v 40 letih

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2020 .

Športni direktor Ferrarija, Laurent Mekies je dejal, da so v Maranellu izjemno težko sezono pričakovali že po zimskih testiranjih, kjer so videli, da dirkalnik preprosto ni konkurenčen. Mekies je v Abu Dabiju prevzel vodenje moštva, saj je šef Mattia Binotto zaradi bolezni ostal doma. Italijansko moštvo je najtežjo sezono v zadnjih 40 letih končalo na šestem mestu.

“Že v Barceloni smo videli, da naš dirkalnik na nekaterih področjih ni bil dovolj dober,” je povedal. “Vedeli smo, da bo zelo težko, čeprav takrat še nismo vedeli, kako dolgo bomo potrebovali, da razumemo naše težave in kako dolgo bo potrebno, da jih rešimo.”

Izbruh virusa Covid-19 pa je zadeve le še poslabšal, saj “se po testiranjih nekaj mesecev nismo mogli niti dotakniti dirkalnika.” Kljub temu pa Mekies meni, da so lahko v ekipi zadovoljni s svojim odzivom na težko sezono, še bolj pa z napredkom. “Ena izmed najbolj pozitivnih stvari je bila ta, kako je moštvo ostalo enotno skozi te težke čase in kako smo vsem preprekam in slabim rezultatom navkljub dali vse od sebe. Skozi dirke smo dosegli kar nekaj majhnih, a pomembnih dosežkov, ki so ostali neopaženi, ker smo se vozili v ozadju. Toda upam, da bomo zaradi tega postali močnejši in da vse to prenesemo v naslednjo sezono. Ko se boriš v ozadju, moraš tvegati več. Več tvegata dirkača, moštvo ubira bolj drzne taktike, saj je to potrebno za uspeh. S tem smo zapustili varno območje in tako smo postali močnejši, kar nam lahko koristi v prihodnjih sezonah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish