FERRARI: Presenetljiv odstop LOUISA CAMILLERIJA

Avtor prispevka: , objavljeno 11. decembra 2020 .

Pred finalom Formule 1 sezone 2020 v Abu Dabiju je izvršni direktor Ferrarija Louis Camilleri povsem presenetljivo oznanil svoj odstop. Šef Binotta naj bi se po izjavi za javnost umaknil iz osebnih razlogov.

Njegov odstop ni presenetljiv le za zunanje opazovalce, temveč tudi za vodilno etažo Ferrarija. Naslednik še ni znan, prehodno pa naj bi delo Camillerija prevzel predsednik uprave John Elkann. Istočasno s Ferrarijem je včeraj zvečer tudi tobačni koncern Philip Morris oznanil, da se Camilleri umika iz uprave. 65-letnik, rojen v Egiptu, je povedal: “Ferrari je bil del mojega življenja. Mu služiti kot izvršni direktor, je bil zame ogromen privilegij. Moje občudovanje za izjemne moške in ženske v Maranellu in njihov strast ter predanost je brezmejno. Ponosen na uspehe podjetja od leta 2018 in vem, da najboljša leta za Ferrari še pridejo.

V Egiptu rojeni izvršni direktor Ferrarija Louis Camilleri je včera zvčer presenetljivo nepreklicno odstopil s položaja pri Ferrariju in tudi tobačnem koncernu Philip Morrisu.

Camilleri je položaj izvršnega direktorja v Maranellu prevzel v poletju 2018 po smrti svojega predhodnika Sergia Marchionneja. V času njegovega vodenja so se delnice legendarnega podjetja dvignile iz 113 na 177 evrov. Kljub krizi koronavirusa in v spremembi avtomobilske industrije. Camilleriju je uspelo, da Ferrari privede med najuspešnejša podjetja na svetu, je Elkann povedal v svoji prvi zahvalni izjavi. “Njemu in njegovi družini želimo dolgo in srečno upokojitev.”