Ferrari preseneča Hamiltona

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2015 .

Lewis Hamilton je po prvih prostih treningih v Maleziji dejal, da je presenečen nad hitrostjo Ferrarijevih dirkalnikov. Čeprav sta oba petkova treninga dobila Mercedesova dirkača, je bil obakrat na drugem mestu Ferrarijev dirkač Kimi Raikkonen, ki je popoldanski trening končal s štirimi desetinkami slabšim krogom od Hamiltona.

“Ferrarija sta zares hitra,” je povedal Hamilton. “Presenečen sem nad njihovimi časi. Bomo videli, če bo tako tudi v nadaljevanju konca tedna.”

Aktualni prvak pa je prepričan, da bodo pri Mercedesu uspeli najti izboljšave, da bodo lažje pobegnili tekmecem iz Maranella. “Moj hitri krog ni bil prav spektakularen. Mislim da lahko izboljšam nastavitve dirkalnika. Na treningih smo vozili z enakimi nastavitvami kot na zadnji dirki. Prepričan sem, da bomo nastavitve popravili in izboljšali naše čase krogov.”

Hamiltonov prvi trening se je končal po slabe pol ure, ko se je zaradi težav z motorjev ustavil na stezi. Mehaniki so težavo odpravili, dirkač Mercedesa pa se je na stezo podal šele sredi drugega treninga. “Tu je vroče, zato bodo gume obremenjene, zato je bilo zares pomembno, da smo se vrnili na stezo in odvozili nekaj krogov. Fantje v garaži so se odlično odrezali in hitro razdrli, popravili ter dirkalnik hitro sestavili nazaj,” je dodal.

0 0 glasovi
Oceni komentar