Ferrari prepričan, da Red Bull ne bo mogel nadaljevati tempa razvoja

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2022 .

Pri Ferrariju so prepričani, da je sicer dirkalnik moštva Red Bull v tem trenutku hitrejši od njihovega, a hkrati verjamejo, da v Milton Keynesu ne bodo mogli dolgo nadaljevati s tako agresivnim razvojem.

Max Verstappen je v Miamiju slavil četrto letošnjo zmago, drugo zapored po zmagoslavju v Imoli, kar namiguje, da je dirkalnik ekipe Red Bull zaradi številnih izboljšav postal boljši.

Pri Ferrariju so si po zimskih testiranjih od sezone obetali veliko, še posebej po prvih dirkah, ko se je zdelo, da je forma moštva iz Maranella letos očitno zmagovita. Toda na rdečih dirkalnikih od začetka sezone nismo videli toliko novosti, kot pri Red Bullu, v Maranellu pa verjamejo, da je bolj pomembno na sezono gledati dolgoročno, saj imajo moštva za razvoj proračun omejen s kapico pri 133 milijonih evrov.

Prav to pa naj bi po mnenju Ferrarija proti koncu sezone pokopalo Red Bull. “Red Bull dirkalnik izboljšuje že od samega začetka sezone,” je dejal šef ekipe Ferrari, Mattia Binotto. “Če pogledamo zadnji dve dirki, so bili od nas hitrejši za nekaj desetink sekunde. Ne dvomno bomo morali tudi mi razvijati dirkalnik, če želimo ostati hitri, vendar upam, da bo Red Bull na neki točki, zaradi omejitve proračuna, upočasnil razvoj. Ne vem, kako bi jim uspelo nadaljevati s takšnim tempom razvoja.”

Ferrari bo prvi večji paket novosti uporabil na dirki v Španiji, Binotto pa se zaveda, da so izjemno pomembne za nadaljevanje sezone. “Na naslednjih dirkah smo mi na vrsti, da z novimi deli poizkusimo najti boljšo formo,” je povedal. “V Barceloni bomo uporabili paket novosti, ki bo za nas zelo pomemben. Upamo, da bo vse delovalo tako, kot pričakujemo in bomo zmanjšali zaostanek za Red Bullom.”

Binotto je priznal, da so pri Ferrariju zelo izbirčni kar se tiče novosti, saj morajo zaradi finančnih omejitev sezono prebroditi z redkimi izboljšavami. “Nimamo denarja, da bi nove dele pripravili za vsako dirko. Ne gre za to, da nebi znali, ampak zaradi omejitve proračuna ne moremo. Pri razvoju moramo paziti na prave trenutke in porabljen denar.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish