Ferrari predstavil letošnji dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 19. februarja 2016 .

Ob drugi uri po srednjeevropskem času je svoj dirkalnik predstavilo moštvo Ferrari, ki je dogajanje okrog predstavitve za letošnjo sezono zapisalo pod sloganom Ready-Set-Red. Nekaj ur za tem pomembnim dogodkom ga bodo odposlali v Barcelono.

Kot smo že pisali, so avtomobil glede na pretekle sezone precej posodobili. Prilagodili so ga dirkaškemu slogu Sebastiana Vettla in Kimija Raikkonena. Spremenili so vpetje, skrajšali nos, zožili pokrov in obnovili menjalnik. Prenovo je zaslužila tudi pogonska enota. Kako se bodo vse novosti obnesle na stezi, bomo videli prihodnji teden, zaenkrat pa si lahko ogledate zgolj prve slike novega, tokrat rdečega-belega, dirkalnika.

Na predstavitvi so prvi spregovorili najpomembnejši možje, ki so nad avtom navdušeni in imajo hkrati visoke pričakovanja. Sebastian Vettel je povedal: “Avto mi je všeč. Na njem smo veliko delali. Počakati moramo, kaj bo pokazal na stezi, a prvi vtis je dober. Lani je bila moja prva sezona z moštvom in po mojem mnenju smo se izkazali. Izboljšali smo se na veliko področjih. Letošnje priprave so bile še boljše. Smo super moštvo, ki je precej močnejše kot lani.”

This slideshow requires JavaScript.

Drugi voznik Kimi Raikkonen je svoje vtise strnil takole: “Novo leto, nov dirkalnik, ki izgleda precej drugače. Imamo visoka pričakovanja, a počakajmo na prve kroge. Upam, da nam bo prinesel veliko uspehov. Želim zmagovati in se boriti za prvenstvo.”

Maurizio Arrivabene pa pravi: “V dirkalnik smo vlagali vsi kot celota. Ker delamo kot eno, so moji cilji vsekakor poravnani s cilji dirkačev, a niso zelo specifični. Pomembno je, da se konstantno izboljšujemo.”

Moštvo je predstavitev dopolnilo s prispevkom navijačev, ki so lahko postavili svoja vprašanja. Poleg zgoraj omenjenih članov Ferrarija so spregovorili še nekateri drugi, zaslužni za končno obliko dirkalnika.

James Allison, tehnični direktor Ferrarija, je mnenja, da morajo napredovati na vsaki podrobnosti dirkalnika. Dodal je: “Tekmeci so močni, zato ne smemo ostati na mestu. Samozavestni smo, da lahko tekom sezone dosežemo dobre rezultate.”

Simone Resta, glavni oblikovalec, je avto 667 opisal kot enega najlepših, kar jih je Ferrari kdaj razvil.

Foto: Ferrari