Ferrari pozabil obvestiti Leclerca o Vettelovi kazni

Avtor prispevka: , objavljeno 11. junija 2019 .

Pri Ferrariju so po koncu dirkaškega konca tedna v Kanadi priznali, da so storili napako s tem, ko med dirko niso obvestili Charlesa Leclerca o pet sekundi kazni Sebastiana Vettela.

Nemec je bil zaradi nevarnega vračanja na stezo kaznovan s kaznijo petih sekund. Ob koncu dirke si tako ni uspel privoziti dovolj velike prednosti, da bi kljub kazni zadržal zmago. Nasportno je še nekoliko popustil kar je pomenilo, da je zaostanek za njim začel zmanjševati tudi Charles Leclerc. Ta pa naj ne bi vedel za njegovo kazen katera mu je ponudila možnost za morebitno drugo mesto. Na koncu je za moštvenim kolegom zaostal le dobro sekundo.

Po dirki je vodja moštva Mattia Binotto razkril, da zaradi napete situacije Leclrecu kazni niso omenili.

“Nismo mu povedali. To je bila naša napaka. Bili smo zelo zaposleni za komandnim pultom zato smo pozabili. Morali bi storiti, vendar nismo.”

Kljub temu je Leclerc po dirki dejal, da tudi če vedel za kazen ne bi mogel dovolj zmanjšati zaostanka v zadnjih krogih dirke. Na vprašanje ali bi storil kaj drugače, če bi vedel za kazen Sebastiana Vettela je odgovoril:

“Ne saj sem že tako ali tako vozil na polno, da bi ju dohitel. Videl sem, da sta bila blizu ter, da sem se ju dohiteval. Vozil sem na meji, v primeru, da bi se spredaj kaj zgodilo. Tudi če bi vedel za kazen e bi storil nič drugače.”