Ferrari potrdil Sainza

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2020 .

Pri Ferrariju so danes takoj potem, ko so pri McLarenu naznanili prihod Daniela Ricciarda javno potrdili, da bo Carlos Sainz naslednik Sebastiana Vettla.

Potem, ko so v torek nekoliko presenetili z novico, da bo Sebastian Vettel ob koncu letošnje sezone zapustil njihovo moštvo so zamenjavo hitro našli v Carlosu Sainzu. Danes že 48 kasneje je bilo jasno, da bo novi moštveni kolega Charlesu Leclercu petindvajsetletni Španec, ki je podpisal dveletno pogodbo.

“Zelo sem vesel, da bom leta 2021 nastopal za Ferrari. Pred menoj je še pomembno sezona z McLarnom, ki jo prav tako že nestrpno pričakujem.”

Vodja moštva Mattia Binotto pa je za medije izjavil:

“Z veseljem lahko sporočim, da se s sezono 2021 moštvo pridružuje Carlos Sainz. Gre za že izkušenega dirkača, ki se je v svojih petih sezonah v športu dokazal kot izjemno talentiran dirkač. Poleg tega pa krasi tudi izjemno tehnično znanje ter timski duh. Značilnosti s katerimi je idealen kandidat za naše moštvo. Pred nami je novo obdobje Formule 1 v katerem se želimo vrniti na sam vrh, kar pa ob vseh omejitvah in spremembah zagotovo ne bo enostavno. Stvari se bo tako potrebno lotiti nekoliko drugače.”

“Menimo, da ta dirkaški par dveh talentiranih in mladih dirkačev (gre za najmlajši Ferrarijev dirkaški par v zadnjih petdesetih letih) prava kombinacija za uresničitev naših ciljev.”

Carlos Sainz je lani navduševal v McLarenu, ko je na koncu zasedel skupno šesto mesto. V Braziliji pa je moštvu privozil prvo uvrstitev na zmagovalni oder po letu 2014.  Pogajanj glede nove pogodbe so sicer že potekala, vendar pa niso prišla v fazo, ko bi lahko odklonil zanimanje italijanskega moštva.

Prestop v Ferrari predstavlja zanj še en velik korak v zadnjih treh letih po prestopu iz moštva Toro Rosso.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj