FERRARI potrdil ILOTTA za novega TESTNEGA dirkača

Avtor prispevka: , objavljeno 16. decembra 2020 .

Pri Ferrariju so potrdili, da se jim bo v prihodnji sezoni kot testni dirkač pridružil Callum Ilott. Ilott je bil kandidat celo za Ferrarijevega rednega dirkača v sezoni 2021, medtem ko se je z Mickom Schumacherjem boril za naslov prvaka Formule 2. 22-letni Britanec je v prvenstvu F2 postal podprvak za Schumacherjem, ki bo debitiral kot redni dirkač moštva Haas, Ilott pa bo moral na morebiten debi počakati v vlogi testnega dirkača.

“Vesel sem, da se bom prihodnjo sezono pridružil Ferrariju,” je povedal. “Veselim se, da pomagam moštvu pri delu na in ob stezi, ter učenju v tej vznemirljivi priložnosti.”

Ilott je bil nekaj časa član Red Bullovega programa mladih dirkačev, iz katerega so ga odslovili po sezoni 2015. Ferrarijevemu podmladku se je priključil v sezoni 2017. Čeprav se bo pridružil Ferrariju, pa je torkov testni dan mladih dirkačev v Abu Dabiju opravil v dirkalniku Alfe Romeo. Z moštvom je testiral že lani v Barceloni, kjer pa je dirkalnik razbil, načrti, da bi na prostem treningu na Nurburgringu nastopil kot dirkač moštva Haas pa so padli v vodo zaradi slabega vremena.

https://twitter.com/callum_ilott/status/1338907378230702082
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish