Ferrari pomaga Binachiju naprej

Jules Bianchi
Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2013 .

Bianchi kot član Ferrarijeve dirkaške akademije ima seveda tudi podporo pri iskanju nove boljše ekipe. Jules namreč pri Marussii ne bo mogel pokazati iz kakšnega testa je, zaradi česar se mu že v prihajajoči sezoni obeta napredovanje. Seveda si šef ekipe Marussia John Booth želi obdržati Binachija še za leto dni, a njegov menedžer Nicolas Todt je že namignil na zamenjavo ekipe.

»Res, da je Bianchi v mali ekipi, a kljub temu si je v formuli ena že ustvaril ime. Nekateri za to potrebujejo zelo veliko, če sploh kdaj pridejo do tja,« je dejal Todt, ki je še dodal: »Ferrari ga spremlja na vsakem koraku, zato pričakujejo rezultate. To je zanj velik pritisk, a čas je, da ga pomaknemo v eno boljših ekip preden nekega dne pride v Scuderio.«

Ena najbolj logičnih »rešitev« za Julesa je Sauber. Švicarska ekipa namreč želi s Ferrarijem podpisati tudi pogodbo o dobavi motorjev, Bianchi pa bi tako lahko bil »stranska« pridobitev za ekipo. Morda pa bo z letom dni zamika v formulo ena le prišel Luiz Razia, ki je imel letos težave s sponzorjem – denarjem.