Ferrari pojasnil napako 

Avtor prispevka: , objavljeno 13. aprila 2018 .
Pri Ferrariju so ponasnili, kaj je šlo narobe pri postanku Kimija Raikkonena na dirki v Bahrainu, kjer je Finec nato poškodoval svojega mehanika.
Ferrarijev mehanik Francesco Cigarini je imel težave pri menjavi zadnje leve pnevmatike ob tem ko je stal pred pnevmatiko. Finec je nato speljal in mu zlomil nogo. Vodja ekipe Ferrari Maurizio Arrivabene je dejal, da sta ekipa in FIA opravila natančen pregled zakaj je sistem Raikkonenu pokazal zeleno luč, ko pa zadnja leva pnevmatika še ni bila zamenjana.
Arrivabene je o dogodku dejal:
“Član naše ekipe se je poškodoval, zato je bilo našem interesu, da ugotovimo kaj je šlo narobe. Imamo postopek s katerim lahko zagotovimo, da so naši postanki opravljeni kar se da varno.”
“V tem primeru imamo tri faktorje, ki vplivajo na to: človeška napaka (napaka ekipe v boksih), mehanska napaka (napaka pištole za menjavo pnevmatik) ali napake elektronske naprave (senzor, ki zazna, da je pnevmatika uspešno zamenjana).”
Kot je dejal je šlo v tem primeru za napako senzorja:
“Napaka je bila pri senzorju na zadnji levi pnevmatiki, saj sistem ni ustrezno zaznal napake in je prižgal zeleno luč.”

Sistem deluje tako, da zazna, če je pnevmatika ustrezno pritrjena. V tem primeru staro kolo ni bilo odstranjeno in ko so mehaniki poizkušali še enkrat odviti je sistem to zaznal kot privito pnevmatiko in tako pokazal zeleno luč. Arrivabene je dejal, da bo ekipa zagotovila, da se takšna situacija ne bo več ponovila, saj pri ekipi najprej mislijo na varnost vseh njihovih posameznikov. Pri Ferrariju naj bi nekoliko spremenili delovaje sistema, ter tako zagotovili, da bo sistem zagotovo zaznal ali je bilo kolo zamenjano ali ne. Ob vsem tem je dodal, da je hvaležen celotni zdravniški ekipi, ki je tako dobro oskrbela njihovega mehanika.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish