Ferrari ostaja v boju za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 31. julija 2015 .

Sebastian Vettel verjame, da s Ferrarijem še ostaja v boju za naslov svetovnega prvaka in da bodo v moštvu poskusili narediti vse, da ujamejo Lewisa Hamiltona. Z drugo zmago v sezoni pretekli vikend na Hungaroringu je Nemčev zaostanek za Hamiltonom dvainštirideset točk, za drugouvrščenim Nicom Rosbergom pa pol manjši.

“Ostati moramo realistični, saj je potrebno opraviti še veliko dela, ampak nikoli ne veš. Najboljša pot je, da ostanemo mirni in naredimo vse, kar je v naši moči. Potem bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Prepričan sem, da vsi člani moštva cenijo premor, nazaj pa se bomo vrnili močnejši,” je dejal Vettel.

Uvodni del sezone je opisal kot fenomenalen, saj je od prvih desetih dirk, odpeljanih z rdečim dirkalnikom, osvojil dve zmagi in še pet drugih uvrstitev na stopničke, kar je Ferrari glede na polomijo v letu 2014, k sta Fernando Alonso in Kimi Raikkonen zabeležila zgolj dve uvrstitvi med najboljše tri, viden napredek.

“Predstave in delovna morala so precej drugačni kot lani. Vse je boljše kot prej. Znotraj moštva smo veseli z doseženim na vseh področjih. V dirkalniku, ki ga sam lani sicer nisem vozil, se Raikkonen počuti srečnejši. Od vseh ekip je Ferrari naredil največji napredek. Včasih se zgodi, da stvari ne gredo po načrtih. Če pogledam zadnjih pet ali šest dirk, pa dosežki izgledajo dobro,” je zaključil štirikratni svetovni prvak.