Ferrari ostaja v boju za naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 31. julija 2015 .

Sebastian Vettel verjame, da s Ferrarijem še ostaja v boju za naslov svetovnega prvaka in da bodo v moštvu poskusili narediti vse, da ujamejo Lewisa Hamiltona. Z drugo zmago v sezoni pretekli vikend na Hungaroringu je Nemčev zaostanek za Hamiltonom dvainštirideset točk, za drugouvrščenim Nicom Rosbergom pa pol manjši.

“Ostati moramo realistični, saj je potrebno opraviti še veliko dela, ampak nikoli ne veš. Najboljša pot je, da ostanemo mirni in naredimo vse, kar je v naši moči. Potem bomo videli, kam nas bo to pripeljalo. Prepričan sem, da vsi člani moštva cenijo premor, nazaj pa se bomo vrnili močnejši,” je dejal Vettel.

Uvodni del sezone je opisal kot fenomenalen, saj je od prvih desetih dirk, odpeljanih z rdečim dirkalnikom, osvojil dve zmagi in še pet drugih uvrstitev na stopničke, kar je Ferrari glede na polomijo v letu 2014, k sta Fernando Alonso in Kimi Raikkonen zabeležila zgolj dve uvrstitvi med najboljše tri, viden napredek.

“Predstave in delovna morala so precej drugačni kot lani. Vse je boljše kot prej. Znotraj moštva smo veseli z doseženim na vseh področjih. V dirkalniku, ki ga sam lani sicer nisem vozil, se Raikkonen počuti srečnejši. Od vseh ekip je Ferrari naredil največji napredek. Včasih se zgodi, da stvari ne gredo po načrtih. Če pogledam zadnjih pet ali šest dirk, pa dosežki izgledajo dobro,” je zaključil štirikratni svetovni prvak.

3 Comments

  • Martin Perič

    Kimi je ze precej prestar in ima dobolj denarja da bi se se trudo drugace pa ma vettel pod istimi pogoji 1x vecjo prednost

  • anonon

    Nika, to ni krivda prejšnjih dirkačev Ferrarija, da niso postali prvaki. Massa bi bil prvak leta 2008, če bi mu motor na madžarskem vzdržal še 3 kroge in če mehaniki ne bi zasrali postanek v Singapurju (oziroma če Renault ne bi goljufal). Potem pa še Fernando Alonso, ki je po kvalifikacijah na zadnji dirki sezone 2010 imel naslov v žepu, so se pustili zasrati s postankom. In še legendarna sezona 2012, ko je Fernandu uspevalo ostati v boju za naslov vse do zadnjih nekaj krogov. 2007 je Kimi bil res hiter, ampak le na račun neumnosti Mclarna postal prvak. Tako kot nekateri dirkači Williamsa niso krivi, da niso postali prvaki po Jacquesu Villeneuvu. S tem, da si Masso obtožila da je na Madžarskem zgledal kot neki “rookie”, dokazala svojo “nepristranskost” do ostalih dirkačev (Kimi je car, ostali pa meh). Saj je Kimi tudi na nek način car. Letos na nek način konkurira Vettlu, vprašanje pa je, kaj bi bilo če bi Alonso ostal še eno sezono pri Ferrariju. Da premagaš Fernanda Alonsa, moraš biti prekleto hiter…prekleto hiter. Edinemu ki je uspelo, je bil Lewis, pa še oba sta imela enako število točk, pa vemo kako hiter je Lewis.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja