Ferrari odloča o Ecclestonovem nasledniku

Avtor prispevka: , objavljeno 5. decembra 2013 .

 

Bernie Ecclestone je razkril, da ima moštvo Ferrari možnost veta na odločitev o njegovem nasledniku na mestu šefa formule ena. 83-letni Britanec je lastnik komercialnih pravic formule ena vse od leta 1978, v zadnjih tednih pa je razkril, da si želi, da bi njegovo službo prevzel trenutni šef moštva Red Bull, Christian Horner.

V pogovoru za CNN pa je Ecclestone razkril, da Hornerja tako ali tako ne bi podprlo podjetje CVC, obenem pa bi izbiri nasprotovalo moštvo Ferrari.

Ključ za to pa se skriva v poslovnem načrtu zaenkrat ustavljene borzne flotacije delnic formule ena. “Preden imenujemo novega šefa, moramo pridobiti pisno dovoljenje Ferrarija, če je kandidat v zadnjih petih letih opravljal izvršno funkcijo ali bil solastnik vsaj pet odstotnega deleža katere koli ekipe v formuli ena, ali proizvajalca avtomobilov, ki katerikoli ekipi dobavlja motorje, ali si lasti več kot pet odstotkov delnic katere izmed ekip,” je zapisano v načrtu.

Ferrarijev predsednik Luca di Montezemolo je član komiteja, ki skrbi za imenovanje in predlaganje kandidatov izvršnemu odboru podjetja CVC.

0 0 glasovi
Oceni komentar
66 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish