Ferrari ne zna pojasniti padca forme v Austinu

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2019 .

Pri Ferrariju so priznali, da ne znajo pojasniti, zakaj na dirki v Austinu niso mogli tekmovati z Mercedesom in Red Bullom. Čeprav je Sebastian Vettel le za las izgubil dvoboj z Valtterijem Bottasom na kvalifikacijah, pa na dirki ni uspel tekmovati za najvišja mesta, čeprav je njegovo formo okrnila očitna težava z vpetjem zadnjega desnega kolesa, ki je po nekaj krogih dirke dokončno odpovedalo.

“Za zdaj nimajo pojasnila,” je priznal šef moštva, Mattia Binotto.” Lewis Hamilton je izpostavil, da je Ferrarijeva forma vpadla ravno v trenutku, ko je moštvo Red Bull na mednarodno avtomobilistično zvezo FIA naslovilo nekaj vprašanj glede legalnosti pogonske enote ekipe iz Maranella. Max Verstappen pa je bil še bolj neposreden in dejal, da se “to zgodi, ko nehaš goljufati.”

Charles Leclerc, ki je dirko končal debelih 52 sekund za zmagovalcem Bottasom, je dejal: “Nimam pojasnila za pomanjkanje hitrosti, še posebej v prvem delu dirke. Nekaj je šlo narobe in moramo narediti analizo ter razumeti, kje se je zalomilo.”

0 0 glasovi
Oceni komentar