Ferrari ne išče zamenjave za Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 10. junija 2015 .

Šef moštva Ferrari, Maurizio Arrivabene ne išče novega dirkača, ki bi nadomestil Kimija Raikkonena, saj trdi da bo Finec dobil v podpis novo pogodbo, če bo le izpolnil pričakovanja.

Prvaku iz leta 2007 ob koncu letošnje sezone poteče pogodba z moštvom iz Maranella, Arrivabene pa si ne beli glave s tem, kdo bi lahko v prihodnji sezoni vozil Ferrarija ob Vettlu, če se Raikkonen ne izkaže.

“Ta trenutek se osredotočam na naša dirkača, hkrati pa se zavedam, da bi nekateri dirkači takoj sprejeli ponubdo za nastop s Ferrarijem,” je bil jasen Italijan. “Zdaj se s tem ne obremenjujemo, saj moramo delati z dirkačema, ki ju imamo in jima pomagati, da za nas pokažeta najboljše. Kimijeva prihodnost je odvisna od rezultatov. Zakaj mu ne bi dal nove pogodbe, če bo dosegel cilje, ki sem mu jih postavil?”

Kakšni so ti cilji pa Arrivabene ni pojasnil. Dejal je le, da mora “voziti čimbolje in dodati točke k konstruktorskemu prvenstvu. Delam za ekipo z dolgo tradicijo, ki jo je narekoval Enzo Ferrari. Za Enza so bili konstruktorski naslovi vedno bolj pomembni od naslovov dirkačev, torej je za nas zelo pomembna uvrstitev v konstruktorskem prvenstvu.

Če ga hočemo osvojiti, morata točke zbirati oba dirkača. S Kimijem sem se odkrito pogovoril in dobro ve, da več točk ko bo osvojil, večje so možnosti, da ostane,” je še dodal Arrivabene.

3 Comments

  • Nika Furman

    Škoda, js ga bolj vidim pri Mercedesu. Hamiltona pa v Ferrari… Zgleda Vettlu Kimi v Ferrariju odgovarja, ker ne dela konfliktov -.-

  • Blaž Štremfelj

    Kimi odgovarja Vettlu in Vettel Kimiju, ker sta prijatelja in tako tudi dobro sodelujeta. Povrhu vsega imata zelo podoben slog vožnje, kar pomeni, da dirkalnik razvijata v podobno smer. Mislim da bo Ferrari dejansko Kimijeva zadnja ekipa, bo pa verjetno, v primeru še boljše forme ekipe v 2016, ostal vsaj do 2017, ko se obetajo tiste drastične spremembe, ki bi naj poskrbele za večji šov. Nekako dvomim, da bi menjal ekipo, prej dirkaško serijo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja