Ferrari: Ne bomo se predali!

Avtor prispevka: , objavljeno 2. avgusta 2016 .

Za ekipo Ferrari je bila prva polovica letošnje sezone vse kaj drugega kot zadovoljiva in uspešna. Kljub vsemu so v Maranellu pozitivni in prepričani, da lahko premagajo ekipo Red Bulla.

Vodstvu ekipe je jasno, da trenutni uspehi niso to, kar so pričakovali in si želeli za letošnjo sezono. Načrtovali so, da bodo dobra konkurenca ekipi Mercedes, sedaj pa jih je prehitela celo ekipa Red Bulla, katere na nedeljski tekmi niso niti resno ogrožali. Ne Sebastian Vettel, ne Kimi Räikkönen nista osvojila v prvem delu sezone nobene zmage.

»Vedeli smo, da si ne moremo privoziti zmage, saj se zavedamo, da smo še malo preveč oddaljeni od konkurence,« je poskušal biti pozitiven Vettel, ki je doživel že četrti zaporedni poraz, ko mu ni uspelo priti vsaj blizu zmagovalnih stopnic. »Zadnje dirke so bile zelo težke, vendar na nekakšen način tudi dobre. Ugotovili in odkrili smo veliko slabosti našega dirkalnika in sedaj vemo na kaj se moramo skoncentrirati v prihodnosti,« je Vettel nadaljeval v pozitivnem tonu.

Gledalcem pa je jasno, da Ferrari vse bolj zaostaja. Da je za njih ekipa Mercedes nedosegljiva je postalo jasno že pred meseci, na zadnjih dirkah pa je celo ekipa Red Bulla nadoknadila zaostanek enainpetdesetih točk in jih tako prehitela v skupnem seštevku. Skratka, od napovedanih in pričakovanih uspehov začetkom sezone ni ostalo skoraj nič več.

Velik minus dirkalnika je pogon, kar prizna tudi vodja ekipe Maurizio Arrivabene, saj od dirke v Barceloni ni videti skoraj nobenih napredkov, le še zaostajanje. »Vemo v čem je težava in vemo kako moramo na tem problemu delati. Je težko, ni pa nedosegljivo. Biti konkurenčen ni enostavno in sedaj vemo kaj moramo storiti,« je pozitivnost vzdrževal tudi Arrivabene.

Poleg vsega jih je pretekli teden zapustil tudi tehnični vodja James Allison, s čimer so pri Scuderiji izgubili dodatno moč v znanju. Nadomestil ga je Mattia Binotto, vendar je vsem jasno, da se Allisona ne da kar tako nadomestiti. »Ekipo bomo preorganizirali in smo tako v velikem pričakovanju na drugi del sezone. Veliko še bomo delali, ampak v drugem delu sezone je tudi veliko dirkališč, ki so nam pisana na kožo,« je dodal Arrivabene.

»Na vsaki dirki smo in še vedno bomo poskušali osvojiti tisto maksimalno kar lahko in ne vidim težav, da v skupnem seštevku ujamemo in prehitimo ekipo Red Bull. Zavedamo se, da je Ferrari dirkalnik, ki bo ponovno zmagoval,« je odločen Vettel.

V ekipi Ferrari očitno vsaj v javnosti ohranjajo pozitivno energijo, medtem ko je vsem jasno, da so pritiski s strani glavnega vodstva veliki. Jasno je, kar so tudi sami priznali, da Mercedesa ne bodo ujeli, so pa še vedno lahko v isti liniji z Red Bullom, saj so tu razlike manjše in bolj dosegljive. Naslednja dirka koncem avgusta v Belgiji je zagotovo ena izmed tistih, kjer se bodo lahko ponovno ne le pokazali, ampak tudi izkazali.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

2 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje