Ferrari ne bo favoriziral Raikkonena

Avtor prispevka: , objavljeno 17. maja 2016 .

Čeprav je Kimi Raikkonen najbolje uvrščeni dirkač Ferrarija v letošnjem prvenstvu in ima 13 točk prednosti pred moštvenim kolegom Sebastianom Vettlom, pri Ferrariju Finca ne bodo favorizirali, kljub vse večji konkurenci moštva Red Bull.

“Stanje v točkovanju prvenstva ne spremeni ničesar,” je pojasnil šef moštva Ferrari, Maurizio Arrivabene. “Ne smemo misliti na nič drugega, kot na razvoj dirkalnika,” je dodal.

Raikkonen v letošnji sezoni kaže solidne dirkaške predstave, ker pa je Max Verstappen prestopil k Red Bullu, so tako možnosti, da zadnji Ferrarijev prvak ostane v Maranellu, še toliko večje. “V naši ekipi imamo dva zares dobra dirkača,” pravi Arrivabene. “Red Bull je začel novo poglavje z Verstappnom, ki pa verjetno ne bi zapustil Toro Rossa, če z njim ne bi imeli neprebojno trdne pogodbe. Mi imamo svoja dirkača, do konca sezone pa je še 16 dirk in je tako še prezgodaj razmišljati o novi dirkaški zasedbi.”

Ferrari bo dvodnevna testiranja v Barceloni posvetil iskanju rešitev za težave z gumami, zaradi katerih so trpeli na kvalifikacijah za VN Španije in ki so jih drago stale na dirki sami. Podobnih težav v Monaku ne pričakujejo.

“Monako je zgodba zase in nima nobene podobnosti z Barcelono,” je povedal Arrivabene. “Naše težave ne izhajajo iz zavojev, temveč nam ne ustreza določena kombinacija gum, asfalta in konfiguracija steze,” je še pojasnil.

Foto: Ferrari

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo