Ferrari našel težavo z Vettlovim dirkalnikom

Avtor prispevka: , objavljeno 12. avgusta 2020 .

Sebastian Vettel bo na VN Španije nastopil z novo šasijo, potem ko je moštvo odkrilo napako na njegovem dirkalniku.

Nemec je imel težave z dirkalnikom že na prvih dveh treningih za VN Velike Britanije, ki so bile sicer odpravljene za dirko, a v primerjavi z moštvenim kolegom Charlesom Leclercom štirikratni svetovni prvak ni imel prave hitrosti. Nič bolje ni bilo niti na drugi dirki v Silverstonu, kjer je Vettel končal izven točk.

Po dirkah je Vettel izrazil nezaupanje v dirkalnik in čeprav so številni strokovnjaki in komentatorji ocenili, da je moštvo iz Maranella Nemca postavilo na stranski tir, pa je šef moštva Mattia Binotto dejal, da bo dobil novo šasijo v upanju, da reši svoje težave.

“Sebastian bo dobil novo šasijo, saj je analiza njegovega dirkalnika pokazala sicer majhno napako, ki je nastala ob močnem udarcu pri vožnji čez robnik,” je pojasnil šef oddelka za šasije, Simone Resta in dodal, da na samo hitrost dirkalnika odkrita napaka nebi smela imeti velikega vpliva, “toda menjava je povsem smiselna,” je dodal.

Moštvo Ferrari je na letošnjih dirkah le s težavo sledilo vodilnim, čeprav je Leclerc osvojil dve uvrstitvi na stopničke. Za dirkaški konec tedna v Španiji bodo ubrali drugačen pristop k nastavitvam dirkalnika. Ta je bil prej postavljen tako, da je bil zadek višje od tal, kot prednji del, zdaj pa naj bi dirkalnik postavili vzporedno z asfaltno podlago, s čimer naj bi rešili tudi pomanjkanje hitrosti na ravninah. Višji zadek je prinašal odlične rezultate moštva Red Bull v sezonah pred uvedbo hibridnih šestvaljnih motorjev, Mercedes pa v zadnjih sezonah nastopa z bolj nevtralnim kotom, kakršnemu se bodo zdaj približali tudi pri Ferrariju.

Ekipa iz Maranella je v Silverstonu namreč nastopala z aerodinamičnim paketom, podobnim tistemu, s kakršnim naj bi dirkali v belgijskem Spa Francorchampsu, saj je manjša aerodinamična obremenitev ena izmed očitnih rešitev za izgubljeno moč motorja, ki je sledila novim omejitvam pri merjenju pretoka goriva in uporabi aditivi v motornem olju.

“Pred dirko v Barceloni naša pričakovanja niso visoka, glede na to, kako smo se odrezali na zimskih testiranjih v februarju,” je dejal Resta. “Na vseh petih dirkah smo se trudili izboljšati naš dirkalnik in iz njega izvleči ves potencial. Na stezi nas bo pričakalo precej toplejše vreme, kot februarja, to pa je pomemben dejavnik, še posebej kar se tiče delovanja gum.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish