Ferrari narobe ocenil preostali čas

Avtor prispevka: , objavljeno 20. junija 2015 .

Kimi Raikkonen je kljub dobremu občutku v dirkalniku izpadel že v prvem delu kvalifikacij za VN Avstrije na 18. mestu, saj mu ni uspelo odpeljati konkurenčnega kroga v vse boljših pogojih prvih desetih minut kvalifikacij. Razlog za to pa se skriva v napaki moštva, ki je Finca na stezo poslalo prepozno, o tem pa ga kasneje ni obvestilo.

Jezni Raikkonen se je po radijski zvezi spraševal, kako je to mogoče, po kvalifikacijah pa je pojasnil:” Iz moštva sem dobil podatke, ki pa niso bili točni. Naredil sem točno to, kar so mi naročili, ko sem zapeljal na stezo, niso pa mi povedali, da izvedba tega načrta ni bila mogoča saj smo šli na stezo za en krog prepozno.”

Finec je zaradi hladnih pogojev poskušal pred hitrim krogom odpeljati še enega ogrevalnega z nekaj rezerve, s katerim bi gume pripravil do optimalnega delovanja. “Bistvo je, da so me na stezo poslali prepozno in to nas je stalo veliko. Načrti so se spremenili, a mi tega niso sporočili,” je pojasnil prvak iz sezone 2007, ki jutri, ko bo dirko po pridobljenih mestih zaradi kazni drugih dirkačev, le to začel s 14. mesta, pričakuje težko dirko, kjer bosta še posebej nevarna prva dva ovinka.

“Položaj ni idealen. Morali bi biti precej višje v boju za najvišja mesta. Potrudil se bom po svojih najboljših močeh. Štartno-ciljna ravnina je dolga toda prva dva ovinka sta zelo težka, če si sredi gneče dirkalnikov, s čimer se tudi poveča možnost trčenja.,” je povedal Raikkonen.

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo