FERRARI načrtuje ločeni center za ekipo HAAS v Maranellu

Avtor prispevka: , objavljeno 23. decembra 2020 .

Ferrari je reagiral na prihod zgornje meje proračuna in že pričel s tem, da pomembne sodelavce pošilja drugam, na primer k partnerski ekipi. Tako so na začetku meseca oznanili, da bo Simone Resta, vodja oddelka šasije, poslan v ekipo Haas, kjer naj bi zasedel položaj, ki se bo še definiral.

Iz italijanskega moštva se glasi, da naj bi Resti v Haasu kmalu sledili še nadaljnji kolegi Ferrarija. V bližini Ferrarijeve tovarne v Maranellu naj bi v ta namen uredili ločeni center, v katerem bodo prizadeti sodelavci Ferrarija v bodoče delali izključno za Haas. “Te osebe bodo v Maranellu delale v stavbi, popolnoma ločeni od Ferrarija. Ne bodo imeli dostopa do prostorov Ferrarija. To bo ločeno in oni bodo ostali tam,” je pojasnil Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari.

Ferrari bo zaradi prihoda zgornje meje proračuna v ekipo Haas poslal še več svojih ljudi, ki bodo tako okrepili njihovega partnerja.

Odnos z ekipo Haas pa bo kljub temu ostal še naprej na partnerski osnovi. “Kar zadeva nas, so oni naša stranka. Nekateri naši ljudje se bodo priključili njihovi ekipi in menim, da je to za Haas velika priložnost. Verjamem, da bodo s tem okrepili svojo organizacijo in tehnični oddelek.Binotto še poudarja, da bo Haas v primerjavi s Ferrarijem kljub temu še naprej povsem neodvisna ekipa. “Tukaj ne gre za nobeno ekipo mladincev in tukaj ne prihaja do izmenjevanja informacij, ki bi presegale to, kar je dovoljeno v pravilniku.

V ta namen bodo v Maranellu uredili ločeni center za ekipo Haas, kjer bodo delali vsi sodelavci Ferrarija, ki bodo zaradi zgornje meje proračuna postali “višek”.

Ta transfer sodelavcev je bil nujen, da bi v lastni ekipi izpolnili omejitve zgornje meje proračuna. V zvezi s tem Binotto poudarja, da se veliko bolje počuti, če ti zaposleni pristanejo pri ekipi Haas, kot pa da jih odpustijo, da bi jih lahko v svoje vrste privabile ostale ekipe. “Če se lahko odločim in moram zmanjšati svojo organizacijo, sem vsekakor srečen z mislijo, da bodo ti fantje pristali v ekipi Haas in jo okrepili, namesto da jih dam na trg in so na razpolago drugim ekipam. To je vsekakor način, kako mi gledamo na kooperacije.”       

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj