Ferrari: Mick Schumacher ni v igri za sedež leta 2021

Avtor prispevka: , objavljeno 13. decembra 2019 .

Po besedah vodje Ferrarijevega moštva Mattie Binotta Mick Schumacher naj ne bil med glavnimi kandidati za morebiten prost sedež v njegovem moštvu za sezono 2021. Razlog se skriva predvsem v njegovi neizkušenosti, saj nas v omenjeni sezoni čakajo velike spremembe pravil.

Mick je sicer svojo lansko prvo sezono v Formuli 2 zaključil na skupnem dvanajstem mestu. Ob tem je dobil “šprintersko” dirko na Madžarskem, kar je bila sicer njegova edina uvrstitev na zmagovalni oder. Ob tem je postal tudi član Ferrarijeve dirkaške šole ter v Bahrajnu dobil priložnost testirati dirkalnik SF90. Kljub temu pa je Binotto poudaril, da bodo izkušnje ključni faktor Ferrarija pri odločanju o morebitnem njihovem novem dirkaču.

“Bo on primeren kandidat za Ferrari ? Mislim, da je še prehitro za razmišljanje o tem,” je dejal Binotto.

“Za sezono 2021 bo pomembno imeti dirkača z izkušnjami, saj bodo dirkalniki povsem drugačni, novi. Zagotovo pa bi lahko bil dober za vstop v Formulo 1. V naslednji sezoni od njega pričakujemo veliko.”

Sin sedemkratnega svetovnega prvaka bo tudi naslednjo sezono v Formuli 2 nastopal za moštvo Prema. Izkušnje iz prve sezone pa naj bi mu zelo koristile v prihajajoči sezoni.

“Zelo sem zadovoljen, da lahko nadaljujem v moštvu Preme. Seveda si želim v prihodnosti prestopa v Formulo 1. Cilj za prihodnjo sezono je biti med najboljšimi. To pa bi bilo lahko nekoliko lažje saj poznam dirkalnik, proge ter potek dirkaških vikendov,” je zaključil Mick Schumacher.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish