Ferrari previden glede Mercedesove naklonjenosti k odmrznitvi motorjev

Avtor prispevka: , objavljeno 5. novembra 2014 .

Pretekli teden so se sestali trije proizvajalci motorjev v formuli ena – Renault, Mercedes in Ferrari, kjer so se pogovarjali predvsem o spremembi pravila zamrznitve, oziroma odmrznitve razvoja motorjev med sezono. Namreč pri Mercedesu so svetovali, da bi lahko vsaj enkrat med sezono 2015 posodobili svoj motor, kar pa so v preteklosti močno zavračali pri Renaultu in Ferrariju, saj naj bi to drastično dvignilo stroške. Sicer so dvig, predvsem drastični dvig stroškov zanikali pri Ferrariju in Renaultu, zaradi česar je moto športni šef Mercedesa Toto Wolff sklical sestanek in predlagal ponoven pregled pravila.

Na drugi strani pa Ferrarijev šef Mattiacci pravi, da se Mercedes zelo hitro premisli in zaradi tega bodo raje še počakali nekaj časa s kakšno spremembo: “Trenutno je vse supaj zelo naklonjeno tej spremembi, a ne pozabimo, da se je to v preteklosti že velikokrat spremenilo.” Podobnega mnenja so tudi pri Red Bullu, kjer Christian Horner pravi: “Pri Mercedesu so skovali načrt kako vse skupaj prilisičiti in pravila krojiti v svojo korist. Za enkrat se sicer še z ničimer niso strinjali, a upajmo, da bomo solidno rešitev našli v bližnji prihodnosti.

Na kratko, pri Mercedesu so zaznali priložnost, da prilisičijo konkurenco. Kljub vsemu pa za enkrat v tehničnem pravilniku ni te možnosti, da bi lahko to tudi speljali. Seveda je vse mogoče, če se vsi strinjamo, a spremembe pravil vedno veliko stanejo, pri denarju pa se nikoli vsi ne strinjamo.”

Foto: Mercedes