Ferrari letos preko 1000 konjskih moči

Avtor prispevka: , objavljeno 4. januarja 2017 .

Čeprav nas do predstavitve Ferrarijevega dirkalnika za letošnjo sezono loči še slaba dva meseca, pa so o njem že znane nekatere podrobnosti, do katerih se je dokopala italijanska Gazzetta dello Sport.

Poleg drugih vizualnih sprememb zaradi novih pravil, naj bi najprej v oči padla povsem rdeča barvna shema dirkalnikov.

Še večje spremembe pa se bodo zgodile pod pokrovom. Moštvo je ubralo drugačen pristop k zasnovi pogonske enote 062/2. Z novo tehnologijo zgorevalnih komor, ki jo je že lani uporabljal Mercedes, bodo agregati, teh bo vsak dirkač za sezono imel le štiri, bolj učinkoviti, obenem pa bo precej bolj učinkovit tudi hibridni del pogonskega sklopa. Posledično pa v Maranellu pričakujejo manj težav z zanesljivostjo turbo polnilnika. Pogonske enote naj bi po novem razvile preko 1000 konjskih moči, medtem ko so lani dosegali nekje 970 do 980 Km.

Veliko sprememb se bo zgodilo tudi na področju menjalnika in zadnjega vzmetenja, kjer so se inženirji odločili za bolj konvencionalno, dodobra preizkušeno vpetje zadnjih koles, ki sicer zasede več prostora, vendar omogoča boljšo lego zadnjih koles skozi zavoje.

Na dirkalniku, ki še nima uradnega imena, bo spremenjeno tudi prednje vzmetenje. To bo precej bolj podobno Mercedesovemu.

Zaradi novih pravil o porabi goriva, bo nekoliko večja tudi posoda za gorivo. V njo bodo namesto 100kg goriva letos lahko natočili 105 kilogramov.

Poleg vsega naštetega pa italijanski kolegi pravijo, da nas bo zunanji izgled dirkalnika morda presenetil, saj naj bi v vetrovnikih videli zanimive a nenavadne oblike modelov.

Foto: Ferrari