Ferrari letos ne pričakuje zmag

F1: Charles Leclerc meni, da je bil Ferrarijeva odločitev na VN Kitajske pravilna
Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2021 .

Šef moštva Ferrari, Mattia Binotto je priznal, da bo tudi letos razlika med dirkalniki njegove ekipe in dirkalniki moštva Mercedes preprosto prevelika, da bi si lahko obetali zmage na dirkah, kljub temu, da bodo uporabljali povsem nov pogonski agregat.

Ferrari je v lanski sezoni tik pred začetkom sezone moral prilagoditi svoje pogonske agregate, potem ko je FIA podrobno preučila njihove motorje iz sezone 2019 in z njihovim delovanjem ni bila povsem zadovoljna v smislu držanja pravil, čeprav očitnih kršitev niso našli. Pogonske enote so izgubile kar nekaj moči, zaradi česar je aerodinamika dirkalnik še dodatno obremenila in sledila je najslabša sezona v Formuli 1 po letu 1980. V Maranellu so sicer pred sezono že pripravljali nov pogonski agregat, a jim je do začetka sezone zmanjkalo časa za homologacijo le tega.

Zadnjo zmago je ekipa dosegla v Mehiki 2019, Binotto pa je priznal, da bo zmaga mogoča le, če se ponovijo nepredvidljivi dogodki, ki so lani zmago omogočili Pierru Gaslyu in Sergiu Perezu. “Po pravici povedano, je danes razliak do najboljšega moštva zelo velika in letos nam je ne bo uspelo nadoknaditi. Toda nikoli ne veš, kaj se lahko zgodi na dirki, zato upam, da nam uspe izkoristiti priložnost za presenetljivo zmago, če se nam ponudi. To je čar Formule 1,” je dodal.

Charlesu Leclercu se bo letos pri Ferrariju pridružil Carlos Sainz, čigar talent po mnenju Binotta daje upanje za uvrstitve na stopničke. “Upam, da ga bomo videli na stopničkah, vendar pa mislim da to ni odvisno le od njega, temveč v veliki meri od dirkalnika. Če bo ta dovolj dober, je Carlos sposoben odpeljati dobro dirko in jo končati na stopničkah. S Charlesom tvorita najmlajšo dirkaško zasedbo po letu 1968, s čimer lahko postavimo dober temelje za prihodnost, zato upamo, da bo Carlos ostal pri nas tudi po izteku trenutne pogodbe.”

Foto: Ferrari

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish