FERRARI: Letos ne moremo pričakovati stopničk

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2021 .

Charles Leclerc je v kvalifikacijah osvojil četrto mesto in bil na koncu šesti, njegov moštveni kolega Carlos Sainz pa je dirko prav tako končal v točkah, in sicer na 8. mestu, kar pomeni, da je Ferrari z obema dirkalnikoma na eni dirki točke osvojil prvič po VN Turčije lani. Njun šef Mattia Binotto vidi, da je pred Ferrarijem še dolga pot.

Tu imam v mislih dejstvo, če pogledamo dirko v Bahrajnu in na povratne informacije obeh naših dirkačev,” je Binotto povedal za kolege iz Motorsport.com. “Začenjata spoznavati dirkalnik, začenjata razumeti, kakšne so meje dirkalnika in na koncu bomo morda lahko kaj prilagodili ali izboljšali. Naslednje tri do štiri dirke bodo pokazale, kakšne so resnične zmogljivosti našega dirkalnika v primerjavi z ostalimi.

Kruta resnica je ta, da je Ferrari še daleč od tega, da bi se lahko na vrhu pomeril z ekipama Mercedes in Red Bull, ki sta sodeč po uvodni dirki v svoji ligi. Čeprav se je moral Max Verstappen v svojih prvih nekaj sezonah pogosto ukvarjati z dirkalniki Ferrarija, se je to sedaj spremenilo. “Razlika do najboljših je še vedno precejšnja, tako da ne gre pričakovati, da se bomo uvrščali na stopničke, pa čeprav upam, da nam kateri od dirk to vseeno uspe.”       

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish