Ferrari: Letos ne ciljamo na naslov prvakov

Avtor prispevka: , objavljeno 9. junija 2022 .

Šef ekipe Ferrari, Mattia Binotto je dejal, da cilj moštva iz Maranella letos ni osvojitev naslova svetovnih prvakov, temveč konkurenčnost najboljšim ekipam.

Italijansko moštvo je do dirke v Španiji vodilo v točkovanju prvenstva konstruktorjev, vodilni med dirkači pa je bil tudi Ferrarijev Charles Leclerc, a po dvojni zmagi Red Bulla v Barceloni, ter polomu Ferrarija v Monaku, zdaj moštvo med konstruktorji zaostaja za 36 točk, Leclerc pa za Verstappnom za devet. A morebiten poraz v boju za naslov šefa ekipe ne skrbi. “Za letos smo si zadali cilj, da znova postanemo konkurenčni. To je naš cilj, ne pa osvojitev naslova prvakov in ne bi bilo prav, če bi zdaj cilj spremenili in si zadali zmago v prvenstvu, ker smo konkurenčni,” je dejal Binotto.

“Biti konkurenčen je eno, postati prvak pa je povsem drug nivo, zato ne bi bilo prav ekipe postaviti pod pritisk z zamenjavo ciljev letošnje sezone.”

Ferrarijev zadnji svetovni prvak med dirkači je še vedno Finec Kimi Raikkonen, ki je slavil v sezoni 2007, moštvo pa je sezono z naslovom zadnjič okronalo v sezoni 2008, a Binotto upa, da se bodo kot moštvo vrnili med svetovne prvake. “Poskušamo začeti nov krog – postati svetovni prvaki in to ne le enkrat, temveč tudi ubraniti naslov. Toda za to bo potreben čas. Še vedno menimo, da se moramo izboljšati, če želimo zmagati v prvenstvu. To pa seveda ne pomeni, da nam ne more uspeti. Vsi si želimo zmage, vendar je bolj pomembno, da se osredotočimo na proces neprestanih izboljšav. Osredotočati se moramo na vsako dirko posebej,” je še dodal Italijan.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj