Ferrari: Leclerc in Vettel bosta enakopravna toda moštvo bo prioriteta

F1: Sebastian Vettel bi s pomočjo zavetrja lahko pridobil tri desetinke sekunde
Avtor prispevka: , objavljeno 12. decembra 2019 .

Šef moštva Ferrari je dejal, da bosta Charles Leclerc in Sebastian Vettel v prihodnji sezoni uživala enakopraven status, saj se bosta morala oba boriti za naslov svetovnega prvaka. Toda ob tem ne bosta smela pozabiti, da je najpomembnejše, da zagotovita najboljše rezultate za moštvo.

“Situacija se bo v sezoni 2020 spremenila,” je povedal. “Charles ima eno sezono več izkušenj in v tej sezoni je pokazal, da je hiter ter da je sposoben zmagovati.” V sezoni 2019 je na prvih dirkah prioriteto imel Vettel, prihodnjo sezono pa se bo to spremenilo. “Sezono bomo poskušali začeti čim bolje, saj se zavedamo, da se lahko borimo za oba naslova. To nam je jasno in oba naša dirkača bosta imela od začetka možnost, poizkusiti osvojiti naslov prvaka med dirkači. Toda pri tem bosta oba morala vedeti, da je moštvo prioriteta, zato bomo brez oklevanja uporabili moštvene ukaze, če bo to potrebno za dobrobit ekipe.”

Binotto je dodal, da se morda navzven zdi, da je težko obvladovati Vettla in Leclerca, a je to pravzaprav lahko. “Oba sta profesionalca in oba sta pametna. Kar se je zgodilo med njima je posledica naših odločitev na začetku sezone, ko smo ju poskušali usmeriti v prave cilje, pri čemer pa smo storili nekaj napak. Toda če pogledamo celo sezono, smo se odločili prav, ko smo postavili moštvo na prvo mesto. Mislim, da ni potrebno, da je moštveni kolega prvi tekmec, katerega moraš premagati, temveč drugi dirkači.

Če bomo začeli redno zmagovati, bo obvladovanje dirkačev postalo luksuz. Letos smo storili nekaj napak, kot na Kitajskem, ko smo jima ukazali, da morata zamenjati mesta. Enako velja za Rusijo. V Braziliji smo jima pustili proste roke, kar pa včasih postreže z neželenimi posledicami. Iz letošnjih napak smo se veliko naučili in prepričan sem, da bomo zaradi tega v bodoče močnejši,” je še dodal Binotto.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish