FERRARI: LECLERC in SAINZ imata povsem enak STATUS

Avtor prispevka: , objavljeno 21. decembra 2020 .

Kljub temu, da je Monačan že tri leta član rdečih iz Maranella, na ta račun naj ne bi dobival popustov, je na Ferrarijevem prvem skupnem druženju poudaril prvi mož ekipe. “V pogodbi ni nikjer zapisano, da je Charles prvi voznik ali kako drugače priviligiran,” pravi Binotto in dodaja: “Na stezi se bosta lahko svobodno pomerila eden proti drugemu.”

“Pri tem je seveda pomembno, da ne škodujeta eden drugemu, to je jasno, a oba imata enak izhodiščni položaj na začetku sezone,” je zadeve dodatno razložil Binotto, ki priznava, da je Ferrarijev vsakoletni cilj čim več točk v konstruktorskem seštevku, tako da naj bi ukaze z boksov prihodnje leto v začetku sezone doživeli le v primeru, ko bi bilo potrebno doseči maksimum na tem področju.

“V nadaljevanju sezone se bomo ukazov z boksov posluževali le, v kolikor bi kateri od dirkačev imel bistveno več točk in bi bil v stanju, s pomočjo ukaza še izboljšati svojo uvrstitev. Vse skupaj bomo v vsakem primeru poskušali reševati z odprtim pogovorom,” še dodaja Binotto.

Carlos Sainz je v petek preživel prvi dan z ekipo Ferrarija, saj je v Maranellu obiskal moštveno tovarno in prvič oblekel rdečo srajco. Sainzov novi šef, Mattia Binotto, je pojasnil, da je Carlos dobil turistično vodenje, da bo vedel, kje je Maranello, kje so pisarne in kje so posamezni oddelki. “To je pomembno, da bo lahko januarja sam vedel, kje je kaj v tovarni. Tokrat smo mu pokazali, kakšne so naše vrednote in naša zgodovina. Dan smo posvetili spoznavanju sodelavcev, sestankom z inženirji, da je spoznal našo organizacijo, ter člane svoje ekipe, s katerimi bo sodeloval v bodoče.”

Sainz bo za vajo dela z moštvom v januarju opravil vsaj en testni dan za volanom dirkalnika sezone 2018, saj bodo moštva letos na razpolago imela le tri testne dni pred začetkom nove sezone.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish