Ferrari: Kimi je bil čudovit

Avtor prispevka: , objavljeno 11. novembra 2014 .

Novi šef moštva Ferrari, Marco Mattiacci je dejal, da je Kimi Raikkonen na VN Brazilije odvozil čudovito dirko. Prvak iz sezone 2007 se je letos vrnil k Ferrariju, kjer pa se ni in ni mogel prilagoditi dirkalniku F14 T, ki že v osnovi ne ustreza njegovemu slogu vožnje.

Finec je bil edini dirkač, ki je na nedeljski dirki le dvakrat menjal gume, v zadnjih krogih pa se je za šesto mesto boril s svojim moštvenim kolegom Fernandom Alonsom, ki ga je letos ponavadi z lahkoto premagal. Tudi tokrat je v cilj sicer pripeljal pred Raikkonenom, a je bila prednost mnogo manjša.

Italijanski Autosprint je poročal, da so v Interlagosu Ferrarijevi inženirji prvič letos s Kimijem sodelovali pri spremembah nastavitev diferenciala ter zavornega razmerja dirkalnika. Da so pri nastavitvah naredili velik korak naprej pa je potrdil tudi Mattiacci. “Mislim, da so ta konec tedna videli zelo pozitivno predstavo,” je dejal. “Kimi je odpeljal odlično dirko. Rekel bi, da je bil to prvi konec tedna, kjer mu je dirkalnik ustrezal in v ekipi smo videli kako dirko,” je dodal.

Mattiacci je pojasnil, da se v ekipi že ves čas trudijo Ferrarijev dirkalnik prilagoditi Kimijevemu slogu, hkrati pa je kljub temu, da ga je Alonso tudi tokrat premagal, zanikal, da je Finec tisti, ki bi moral voziti bolje.

“Kimi je vrhunski profesionalec. Zelo dobro sodelujemo. Je vrhunski dirkač in skupaj se, korak za korakom, pripravljamo na prihodnost. Vozniki njegovega kova vedo, kako reagirati pod pritiskom. Z njegovo dirko sem zares zadovoljen,” je ponovil Mattiacci.

Raikkonen je po dirki ocenil, da bi najbrž premagal Alonsa, če na njegovem zadnjem postanku ne bi prišlo do težav s prednjo dvigalko, zaradi katere je izgubil okrog pet sekund. “Mislim, da bi dirko lahko končali eno mesto višje, a smo imeli na postanku nekaj težav. Dirkalnik je bil cel konec tedna tak, kot bi moral biti. Lahko sem normalno dirkal. Definitivno se je stanje izboljšalo. Gume so mi zdržale dolgo, zato mislim, da smo na pravi poti. Čaka nas še kar nekaj dela, tega se zavedamo in se ves čas izboljšujemo.”

Foto: Ferrari