Ferrari je od Španije dramatično napredoval – Giovinazzi

Avtor prispevka: , objavljeno 31. julija 2018 .

Antonio Giovinazzi, član Ferrarijeve akademije mladih dirkačev, je po dirki na Madžarskem sedel za volan Ferrarijevega dirkalnika SF71-H, katerega je nazadnje vozil v Barceloni, več kot dva meseca nazaj. Italijan je z novimi deli na rdečem dirkalniku podrl rekord kroga in peljal še pol sekunde hitreje od Sebastiana Vettla, ki je prejšnji rekord podrl na sobotnem prostem treningu pred VN Madžarske.

Ob koncu testnega dne, kjer je odpeljal 96 krogov, je dejal, da so pri Ferrariju dirkalnik od zadnjega preizkusa dramatično izboljšali. “Dirkalnik sem vozil na testiranju v Barceloni in moram reči, da so ga dramatično izboljšali. Naredili so velik korak naprej, kar le kaže na to, da moštvo in dirkači zelo dobro razvijajo dirkalnik.”

24-letni Giovinazzi je rekordni krog, ki ustaja neuraden, postavil na hipermehkih gumah, ki sicer dirkačem niso bile na voljo med dirkaškim koncem tedna, a naj bi bile od ultramehkih gum, na katerih je Vettel odpeljal rekordni krog, hitrejše za 0.5 do 0.7 sekunde.

“Za nami je dober dan, dober zame in za moštvo, kar je zelo pomembno,” je še dodal Italijan, ki je v petek na prvem prostem treningu na Madžarskem vozil Sauberjev dirkalnik.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish