FERRARI je dal podpisani dirkalnik jubilejne dirke VN TOSKANE na dražbo

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Ferrari je septembra praznoval svojo 1000. dirko Formule 1 na svojem dirkališču v Mugellu. Takrat so svoj dirkalnik pobarvali z retro bordo rdečo zunanjo podobo. Razstavni dirkalnik, ki je bil zgrajen za ta slavnostni dogodek, sta podpisala oba dirkača ekipe Charles Leclerc in Sebastian Vettel. Druga replika pa bo na ogled v Ferrarijevem muzeju v Maranellu.

Ta razstavni dirkalnik je del dražbe, ki jo organizira RM Sotheby’s in se je začela v ponedeljek, trajala pa bo vse do VN Abu Dabija ta konec tedna. Na dražbi bodo tudi obleke in rokavice, ki so jih v Mugellu nosili Leclerc, Vettel in Mick Schumacher, prav tako pa tudi dve zadnji krilci in izkušnje s Ferrarijem leta 2021. “Ferrari je edinstven, saj je ekipa edina, ki je sodelovala v vseh sezona svetovnega prvenstva Formule 1,” je povedal Mattia Binotto, šef ekipe Ferrari. “Letos smo dosegli zgodovinski mejnik tekmovanja na 1000. dirki, ki je potekala na domači stezi v Mugellu.

Poleg dirkalnika bo Ferrari na dražbo postavil tudi kombinezone in rokavice obeh dirkačev v posebni bordo rdeči barvi ob jubilejni 1000. dirki Formule 1.

Binotto nadaljuje: “Za to priložnost smo naša dirkalnika pobarvali s posebno barvo, uporabljeno pri prvem Ferrariju izdelanem v Maranellu. Za spomin na ta dogodek smo se odločili za izdelavo dveh razstavnih dirkalnikov, od katerih bo eden na dražbi pri RM Sotheby’s. To je neverjetna priložnost, da pridobite del zgodovine, ki se nanaša na najuspešnejšo ekipo v motošportu.”           

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish