Ferrari izključuje možnost B verzije dirkalnika SF23

Avtor prispevka: , objavljeno 8. aprila 2023 .

V moštvu Ferrari so izključili možnost, da se z razvojem dirkalnika močno oddaljijo od trenutne filozofije in na stezo postavijo povsem drugačno verzijo dirkalnika 2023, potem ko je na potrebo po korenitih spremembah namigoval Carlos Sainz.

Ekipa iz Maranella sezone ni začela tako slabo že 14 let, Sainz pa je po dirki v Avstraliji namigoval, da bodo potrebne velike spremembe, če želijo zmanjšati razliko do dirkalnika moštva Red Bull. “Red Bull je superioren na vseh področjih,” je dejal Španec. “Premočni so na ravninah, kvalifikacijah in dirki. Boljši so v srednje hitrih ovinkih, pri upravljanju z gumami, pri vožnji čez robnike in grbine. To le kaže, da očitno moramo nekaj spremeniti.”

Španec je dejal, da so zaradi obetavnih rezultatov ob začetku lanske sezone v taboru Ferrarija ostali na napačni poti. “Ekstremno dobre predstave na začetku lanske sezone so nam dale občutek, da je pametno nadaljevati s tem konceptom, s tem projektom. Toda zdaj smo dojeli, da ima Red Bull očitno prednost povsod in da moramo dobro pogledati okrog sebe.”

Seveda so se po besedah dirkača italijanskega moštva takoj pojavile govorice, da bi Ferrari lahko opravil radikalne spremembe dirkalnika, je le te zanikal šef moštva, Frederic Vasseur. “Imamo načrt novosti, ki bodo prihajale,” ja pojasnil. “Za Baku sicer ne, saj že imamo potreben aerodinamični paket, s sprint dirko pa dirkaški vikend ne bo najlažji, imamo pa novosti predvidene za Miami, Imolo in Barcelono, z izjemo Monaka. Za vsako dirko bomo pripeljali novosti in za zdaj se držimo načrta. Opravili smo nekaj sprememb ravnovesja in obnašanja dirkalnika in nadaljevali bomo v tej smeri, saj je bilo v Melbournu boljše.

Ne gre za B verzijo dirkalnika, če to mislite. Ne bomo uporabili nekaj povsem drugačnega.”

Vasseur je pojasnil, da je zaradi omejenega proračuna in ur v vetrovniku koncept dirkalnika težko spremeniti med sezono, ne izključuje pa razmisleka pri zasnovi dirkalnika za 2024. “Začeti nov projekt med sezono je, upoštevajoč omejitev proračuna in omejitve vetrovnika zelo težko, skoraj nemogoče. Poleg tega pa imamo v ekipi občutek, da smo na pravi poti in da imamo še veliko prostora za izboljšanje. Skozi sezono bomo videli, če želimo nadaljevati z razvojem tega projekta, ali pa če bo potrebna večja menjava koncepta.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj