Ferrari in Verstappen nova kombinacija?

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2016 .

Že preteklo sezono je bil mladi dirkač Max Verstappen, ki velja za enega izmed zelo talentiranih dirkačev, večkrat omenjen kot morebitna zamenjava za Kimija Raikkönena. Svoj potencial je dokazal že lansko leto z osvojenimi devetinštiridesetimi točkami.

V svojem pogovoru za italijanski časopis Gazzetta Dello Sport je mladi Nizozemec o ekipi Ferrari in Sebastianu Vettlu govoril zelo pohvalno. Štirikratnega svetovnega prvaka ter ekipo je označil kot tiste, ki točno vedo, kaj je za dirkalnik potrebno.

»Občudujem voznike in ekipe, ki tako tesno sodelujejo med seboj, kot je to v primeru ekipe Ferrari. Voznik točno ve, kaj hoče dobiti iz dirkalnika, ekipa pa točno ve, kako voznika motivirati. Najboljši dokaz za to je sodelovanje med Vettlom in njegovo ekipe. Nemec natančno ve, kako je potrebno delati in sodelovati z mehanik ter takšna klima je za voznika najbolj pomembna,« je bil precizen sin bivšega dirkača Josa Verstappna.

Nekateri komentatorji so njegove pohvale že vzeli kot njegovo ponudbo za vstop v rdečo ekipo, saj postaja jasno, da bo Raikkönen to sezono ob izteku pogodbe moral zapustiti svoj dirkalni sedež. Po drugi strani pa je v osnovni znano, da rdeča ekipa svojih dirkalnikov ne zaupa rada zelo mladim dirkačem. Kljub vsemu temu vendarle ni bilo vedno tako, saj je v sezoni 2006 svojo priložnost ob večkratnem svetovnem prvaku Michaelu Schumacherju dobil Felipe Massa. Morda je to kombinacija, o kateri sanja tudi Verstappen.