Ferrari in Philip Morris podaljšala sodelovanje

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2017 .

Ferrari je podaljšal donosno sponzorsko pogodbo s tobačnim gigantom Philip Morris. Proizvajalec tobačnih izdelkov s Ferrarijem sodeluje že več kot štirideset let, njihova znamka cigaret Marlboro pa je bil glavni sponzor ekipe vse od leta 1997. Njihov logotip je bil nazadnje viden na dirkalnikih na VN Kitajske leta 2007, kasneje pa so ga morali zaradi prepovedi oglaševanja tobačnih izdelkov odstraniti. Toda na dirkalnikih je še dan danes vidna rdeče-bela kombinacija, ki spominja na škatlico Marlborovih cigaret.

Philip Morris je edini proizvajalec tobačnih izdelkov, ki se še vedno udejstvuje v formuli ena, saj kljub prepovedi neposrednega oglaševanja še vedno uspešno promovira svoje izdelke na nekaterih področjih.

Marlboro se je v formuli ena pojavljal že leta 1972, ko so nastopili kot sponzor moštva BRM ter Iso Marlboro, med leti 1974 in 1996 pa so sodelovali z McLarnom, kasneje pa so kot tako imenovani naslovni sponzor pričeli sodelovanje s Ferrarijem.

Leta 2010 sta bila Ferrari in Marlboro, zaradi črtne kode na pokrovu motorja dirkalnikov, obtožena posrednega oglaševanja, zato je moštvo iz Maranella barvno shemo še dodatno prilagodilo.

Sodelovanje med Philip Morrisom pa se je v zadnjih letih še dodatno poglobilo, saj je trenutni šef moštva formule ena, Maurizio Arrivabene, prej deloval kot izvršni direktor marketinga Philip Morrisa.

Foto: ferrari