Ferrari in Honda nadgradila motor

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2015 .

Tako Honda, kot Ferrari sta pred dirko za VN Kande, ki bo ta konec tedna, izkoristili nekaj žetonov za nadgradnjo svojih pogonskih agregatov, čeprav so oboji sprva nameravali z nadgradnjami še nekoliko počakati.

Posodobitev je razkril dokument, ki ga je mednarodna avtomobilistična zveza FIA poslala vsem ekipam. Ta priča, da so pri Ferrariju vnovčili tri žetone, pri Hondi pa dva. Moštvo iz Maranella je na svojem pogonskem agregatu posodobilo glavo motorja, kljub temu pa to še ne pomeni, da bodo posodobljen motor tudi uporabili na sami dirki. Šef ekipe, Maurizio Arrivabene je v Monaku dejal, da posodobljen motor še ne bo uporabljen na naslednji dirki. “V Kanadi še ne bomo uporabili žetonov,” je izjavil in se pošalil: “Ne sprašujte me, kdaj jih bomo, saj nočem česa izdati Nemcem (Mercedesu), če si lahko dovolim nekaj italijanskega nacionalizma.”

Podobno so trdili tudi pri Hondi, kjer do zdaj motorja še niso posodabljali, bodo pa zato posodobljenega uporabili v Kanadi, kar so tudi uradno potrdili.

Pri Renaultu in Mercedesu pa so potrdili, da motorjev za zdaj še ne bodo posodabljali. Mercedes jih ima na voljo tako še 7, prav toliko jih imata po novem Ferrari in Honda. Renault pa jih ima na razpolago še 12.